A legfontosabb gyógynövények és táplálékkiegészítők, amik segítik a szervezet méregtelenítését és gyógyulását a koronavírus fertőzés után 2. rész

A legfontosabb gyógynövények és táplálékkiegészítők, amik segítik a szervezet méregtelenítését és gyógyulását a koronavírus fertőzés után 2. rész

Címlap / Életmód / Egészség / A legfontosabb gyógynövények és táplálékkiegészítők, amik segítik a szervezet méregtelenítését és gyógyulását a koronavírus fertőzés után 2. rész / 2. oldal

Furin gátló vegyületek

 1. Rutin: a flavonoidok közé tartozó vegyület, ami természetes formában a hajdinában, a spárgában, a sárgabarackban, a cseresznyében, a fekete és a zöld teában, illetve a bodza teában található meg.
 2. Limonén: legnagyobb mennyiségben a citrusfélék héjának olajában található meg, de előfordul a fenyőben, a borókában, az amerikai borsmentában, a rozmaringban, a köményben, a kaporban és a CBD olajban is. Erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Csak a biotermesztésű vagy fogyasztható minősítésű citrusfélék héja ehető. 
 3. Baicalein: egy flavonoid, amit először a Scutellaria baicalensis gyökerében azonosítottak, de a kakukkfűben is megtalálható. Értágító, gyulladásgátló és antioxidáns hatással bír. 
 4. Heszperidin: a citrusfélék héjának belső, fehér részében található flavanon, ami fokozza a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállását, óvja az érhálózatot, javítja az endotél működését. Forrásai: citrusfélék, borsmenta. 

Szerin-proteáz méregtelenítők

 1. Zöld tea
 2. Burgonya
 3. Kék-zöld alga
 4. Szójabab
 5. N-acetil-cisztein (NAC)
 6. Tömjénfa
An Nguyen/unsplash.com

Immunrendszer-szabályozók

Bármi jól jöhet, ami motiválja az immunrendszer és segít fenntartani az optimális működését: egy kellemes, erdei séta; elegendő alvás; relaxációs gyakorlatok; változatos, fitonutriensekben gazdag étrend; amfoter hatású gyógynövények; élőflórás készítmények, pecsétviaszgomba etc. 

Jó minőségű pro-és prebiotikumok: az immunrendszer óriási része található a bélrendszerben, ezeket a jótékony élőlényeket a prebiotikumokkal tudjuk táplálni, hogy minél tovább életben maradjanak bennünk. 

Egyes holisztikus orvosok javasolják a zeolit és az aktív szén használatát is a méregtelenítésben.

Az a meglátásom, hogy a felépülés érdekében a legbölcsebb az lenne, ha elsősorban a növényvilág segítségéért folyamodnánk. Én személy szerint azt tapasztaltam, hogy a hagyományos, nyugati orvoslásunk még mindig a réges-rég kitaposott úton jár. Rengeteg követője azt képzeli, hogy a kórokozók elleni harc a legfőbb feladat, valamint, hogy egy szervet rendbe lehet hozni önmagában.

Legjobb esetben próbálkoznak valamivel ideig-óráig életben tartani a fizikai testet, azonban nem ajánlanak semmit az érintett szervek támogatására, erősítésére. Szerencsére azért gyarapodnak a holisztikus szemléletet osztó orvosok is, ami bizakodásra ad okot. Én is a másik oldalról közelítettem meg a problémát, és több tucat ígéretes gyógynövényt találtam, amiket érdemes lenne használnunk. Konkrétan semmi közük a fertőzéshez, viszont a szervek felszabadításához és harmonizálásához igen. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást