Dekor / Otthon

Gyerekszobából tiniszoba – 4 tipp szakértőnktől az átalakításhoz

Gyerekszobából tiniszoba – 4 tipp szakértőnktől az átalakításhoz

Erősen él bennem az a kisgyerekkori élményem, amikor olyan meseszobát kaptam költözésünkkor ajándékba, mintha egy napsütötte rétre léptem volna. Barátságos tekintetű kutyusok, színes pillangók, doromboló cicusok és további mesés állatok aranyozták be hétköznapjaimat. Ám bűvöletük sajnos, az idő előrehaladtával igencsak megkopott. A korábbi varázslatot a kellemetlen kényszerűség és a vállalhatatlanság érzése váltotta fel és ugyan csak 1-2 év telt el beköltözésünk óta, de könyörgésem egy új szobáért mindennapossá vált.

Nyilvánvaló, hogy sokszor elkerülhetetlen egy nagyobbacska váltás, amikor gyermekeink tinivé érnek, de előrelátó gondolkodással talán évekig biztosíthatjuk nekik azt, hogy jól érezzék magukat a szobájukban!

1. Színek 

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Gyerekeink birodalmának színösszeállítását ne magunknak, hanem nekik tervezzük! Olykor nehéznek tűnhet, de fogadjuk el, ha egyik gyermekünk finomka, visszafogott hangulat után epedezik, a másik pedig merész és élénk árnyalatokkal szeretné látványossá tenni szobáját. Hidd el, ha figyelsz a hangulatukra, tereled az ízlésüket és közben törekszel arra, hogy az aktuális divatoktól némileg független maradjon a végeredmény, akárjó pár évre iselfelejtheted az átfestést!

2. Funkció

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A gyerekszobák funkciói, és így bútorai is folyamatosan változnak – ember legyen a talpán, aki könnyedén tud alkalmazkodni ehhez! Gondold csak végig: az első néhány évben a szobájuk berendezését le lehet szűkíteni ababaágy és komód kettősére. 

Aztán ahogy cseperednek, a tiniszobák már inkább mini lakásként működnek tovább, ahol jó, ha van a korábbi fekvőhely mellett íróasztal, illetve elegendő hely, ha a barátok átjönnek. Vigyázni kell, hogy ne zsúfoljuk tele a szobájukat, ezért érdemes a szoba közepét szabadon hagyni, melynek egyik trükkje a falfelületek kihasználása, vagy a fekvő felület galériára emelése.

3. Fények

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Természetesen az optimális világításról tizenéveseink szobáiban is gondoskodnunk kell, hogy a téli estéken se kelljen az asztal felett hunyorogva tanulniuk. Azonban fontos szempont, hogy a korábbi, babásabb lámpákat a gyereknek is tetsző, menő darabokra cseréljük – mind a mennyezeten, mind az asztalon, mind az ágy felett!

4. Részletek

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Nem lőhetsz mellé, ha serdülő gyermekeid szobájának személyessé varázsolását végül a kiegészítőkre, és legfőképpen rájuk bízod! Ha hagyod, hogyposzterekkel és általuk készítettműalkotásokkal díszítsék birodalmukat, évekig biztosíthatod, hogyörömmel lépjenek be oda nap mint nap!

Ha tetszett a bejegyzés, tarts velem a VIZSUart Facebook oldalán ITT, ahol ne felejtsd el a Tetszik gomb legördülő menüjéből az Értesítéseket kérek fület beállítani, hogy a legfrissebb tartalmak is eljuthassanak Hozzád.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást