Te is gyakran érzed a kellemetlen savas, égő érzést a nyelőcsövedben? (x)

Te is gyakran érzed a kellemetlen savas, égő érzést a nyelőcsövedben? (x)

Címlap / Életmód / Egészség / Te is gyakran érzed a kellemetlen savas, égő érzést a nyelőcsövedben? (x)

Ha igen, lehet, hogy te is a “menedzser” betegségtől szenvedsz.

Akiknek az életében jelen van a stressz – akár munkahely, akár élethelyzet miatt – gyakran panaszkodnak a mellkasban jelentkező égő érzésre, ami a szegycsont mögött keletkezik. Ennek oka a gyomor savas tartalmának visszajutása a nyelőcsőbe, ami akkor következik be, ha a gyomorszáj nem zár jól.  

Azt viszont csak kevesen tudják, hogy ezek a tünetek teljesen egészséges embereknél is jelentkezhetnek, ha túlzott nyomás nehezedik a gyomrukra. Ilyen nyomást jelenthet az elhízás, a terhesség, a túlevés, de akár egy túl szűk ruha is, vagy ha lefekvés előtt elfogyasztunk egy kiadós vacsorát. 

Hogyan védjük meg a nyelőcső nyálkahártyáját?

Az édesgyökér (Glycyrrhiza glabra, licorice radix) speciális kivonata kedvező hatást fejt ki a nyelőcső, a gyomor és a nyombél nyálkahártyáira. Komponensei segítik a nyálka termelődését, ezáltal pedig helyreállítják a nyálkahártyák normális működését. Így nem lesz hiány a nyálkában termelődő prosztaglandinban sem, amely a nyálkahártyák természetes védelmét szolgálja és védi őket a gyomorsav károsító hatásától.

Az édesgyökér hatóanyaga kedvező hatású a gyomor hámsejtjeire mind a savas behatások, mind a gyógyszeres irritációk (aszpirin, nem-szteroid gyulladásgátlók, stb.) esetén. A közismert medvecukor ízére emlékeztető anyag nem kezeli a refluxot, de segíti a gyomor és a nyelőcső nyálkahártyáinak normál működését, a jó emésztési közérzetet.

Gastro-Bon rágótablettát kifejezetten a nyelőcső és a gyomor nyálkahártyáinak védelmére fejlesztették ki, amely az édesgyökér-kivonaton kívül hasznos tejsavbaktériumokat és prebiotikumokat is tartalmaz az emésztés támogatására. 

Az egyoldalú, helytelen táplálkozás, a rossz emésztés, a környezetszennyező anyagok, egyes gyógyszerek (antibiotikumok, hormonkészítmények, szteroidok), allergiák és a tartós stressz jelentősen károsíthatja a normál flórát. Ez nem csak a fiziológiás bélbaktérium mennyiségi és minőségi összetételét változtatja meg, hanem lehetővé teszi más patogén törzsek, gombák, paraziták elszaporodását is. A változás okozta tünetek rendkívül szerteágazóak és sokfélék lehetnek, beleértve a különböző emésztési zavarokat, a felfúvódás és a hasmenést is. Probiotikumok szedésével – így a Gastro-Bon alkalmazásával is – viszont pótolhatóak a tápcsatorna jótékony baktériumai, amik segítik az egészséges gyomor- és bélműködést.

Kinek ajánlott a Gastro-Bon fogyasztása?

  • Savas problémák esetén a nyelőcső védelmére
  • Az emésztés támogatására
  • Laktózintolerancia esetén a tejcukor emésztésének segítésére
  • Antibiotikumok mellé vagy a kezelés után a gyomor- és bélmikroflóra helyreállítására
  • A nyálkahártyát irritáló szerek (pl. aszpirin) szedése során
  • Nyugodtan fogyaszthatják a liszt- és tejcukorérzékenyek, a cukorbetegek és a magas vérnyomásban szenvedők is. Terhes kismamáknak, szoptatós anyáknak, 3 éves kor alatti gyermekeknek nem javasolt a szedése!

Gyártja a Pharmaforte Kft., részletes információ a honlapon.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!