Életmód / Receptek / Táplálkozás

Gombával töltött schiaffoni tészta

Gombával töltött schiaffoni tészta

Hús- és tejmentes napokon, ha valami különlegességgel szeretnénk elvarázsolni a családot, akkor kitűnő választás ez a töltött tésztakülönlegesség. Ha cannellonival, vagy más töltésre alkalmas tésztával dolgozunk, hasonló gasztronómiai élményben lehet részünk.

Hozzávalók 4 személyre:   500 g schiaffoni tészta 500 g sampinyon gomba 1 nagy fej hagyma só kakukkfű 500 ml olasz sűrített paradicsom toszkán fűszerkeverék 1 ek olaj friss bazsalikomlevél reszelt parmezán sajt   Elkészítés:   A tésztát sós vízben fogkeményre főzzük és leszűrjük.   Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük. A gombát is felaprítjuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, s kakukkfűvel megszórjuk. A gomba hamarosan levet ereszt. Utána még kb. 10 percig sűrűn kevergessük a tölteléknek valót lassú tűzön.   Most a tészták töltése következik. Egyenként megtöltjük a tészta csövecskéket, majd bevonatos tepsibe fektetjük őket. A tepsit nem kell kikenni semmivel.   A hagymás-gombás töltött tésztákat nyakon öntjük egy félliteres sűrített paradicsommal. Toszkán fűszerkeverékkel ízesítjük, ennek hiányában oregánó és bazsalikom is megteszi.   Sütőben 200 fokon 20 perc, s már tálalhatunk is.
Néhány friss bazsalikomlevél, kevés reszelt parmezán sajt a nem diétázók számára, s tökéletes lesz ez az olaszos finomság.  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást