Végre itt a gesztenyeszezon! Irány a természet, és gyűjts belőle egy szép nagy marékkal, hiszen amellett, hogy isteni fogások készíthetőek belőle, az egészségedre, de még a szépségedre is szuper hatással van!
3/5 A búza helyettesítője
Ha kerülöd a fehér lisztet, viszont imádod a gasztronómiát, akkor a gesztenyeliszt tökéletes alternatíva lehet számodra.
Készíthetsz belőle kenyeret, sütiket, és bár igaz, hogy nem a legolcsóbb alternatíva, viszont nem kell belőle nagy mennyiség.
De a gesztenyelisztet akár te magad is elkészítheted: 500 g gesztenyét süss meg a sütőben, majd még melegen pucold meg.
Tedd vissza a sütőbe 60-70 fokra, hogy kiszáradjon, végül pedig keverőedényben őröld lisztté. Kb. 200-250 g liszt lesz belőle.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!