Gerincproblémáid vannak? Ezért próbáld ki a Dorn-terápiát!

Gerincproblémáid vannak? Ezért próbáld ki a Dorn-terápiát!

Címlap / Életmód / Egészség / Gerincproblémáid vannak? Ezért próbáld ki a Dorn-terápiát!

Napjainkban sajnos egyre többen küzdenek valamilyen mozgásszervi problémával, ám csak kevesen igyekeznek tenni is ellene. Mára már számos módszer a rendelkezésünkre áll, hiszen a különböző masszázsterápiák mind-mind arra hivatottak, hogy hagyományos módon igyekezzenek enyhíteni a testünkben tomboló fájdalmat. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Dorn-terápia is pont e célt szolgálja, hiszen egyre gyakrabban alkalmazott módszer a gerincpanaszok és a különböző eredetű gerincfájdalmak csökkentésére.

A Dorn terápia kialakulása

A Dorn terápiát bizonyos Dieter Dorn fejlesztette ki, még valamikor a 70-es években. Dieter Dorn teljesen autodidakta módon sajátította el a terápia alapjait, ugyanis lumbágóval küzdött.

A fájdalmai egyre elviselhetetlenebbé váltak, az orvosok által javasolt szokásos kezelések pedig nem használtak, ezért fordult végül egy környékbelihez, aki kvázi néhány mozdulattal megszüntette a fájdalmát.

Ezen a sikeren felbuzdulva döntött úgy, hogy kitanulja ezt a tanulmányt, hogy a jövőben másoknak is átadhassa a megszerzett tudását.

A kezelési idő

A Dorn terápia nagyjából egy órás kezelési időt vesz igénybe, hatalmas előnye pedig, hogy akár már egyetlen kezelés során látványos eredmények érhetők el.

Három-négy kezelést követően pedig a páciens panaszai gyakorlatilag teljesen elmúlhatnak, megszűnhetnek.

Ez persze erősen függ attól, hogy mi is az alapbetegség és milyen mértékű a funkcionális és az ebből adódó szervi elváltozás mértéke, emellett pedig az is nagyon lényeges, hogy a páciens a mindennapi életében önállóan végzi e a terapeuta által adott és javasolt gyakorlatokat.

A kezelés menete

A kezelés teljes ideje alatt rendkívül fontos szempont az ún. strukturális viszonyos rendezése.

Az egész test statikája ugyanis függ attól, hogy például az alsó végtagok egyformák-e vagy sem. Öt páciensnél kb. 4 esetén ugyanis kiderül, hogy a lábhossz nem egyforma, ez pedig kiváltó oka lehet a gerinc mentén jelentkező fájó tüneteknek.

A kezelés első lépéseként az alsó végtag ízületeinek korrekciója következik, ezután pedig a korrekció felfelé a fej irányában folytatódik, majd a felső végtagoknál ér véget, így ugyanis minden ízületet át lehet hatékonyan mozgatni.

Teljesen veszélytelen

A Dorn terápia alapvetően azért örvend egyre növekvő népszerűségnek, mert relatíve olcsó. Ráadásul gyógyszer nélkül alkalmazható, bármikor végrehajtható, a javulás pedig már egy kezelést követően érezhető. Fontos tudnivaló, hogy a Dorn terápia abszolút természetes eljárás, ami szinten minden páciensnél alkalmazható.

Előnyei közé tartozik a csigolyák és ízületek korrekciója, az izomzat lazítása, emellett pedig hatással van az adott csigolyákhoz tartozó belső szervek működésére is. Ha pedig mindez nem volna elég pozitív hatással van a mozgásszervi , belső szervi és pszichés elváltozásokra is, emellett pedig a prevenció szempontjából is jelentőségteljes szerepet kap, hiszen akár már egyetlen egy terápiával enyhíthetők, korrigálhatók a panaszok. Ez pedig már csak azért is nagyszerű, mert a terápia segítségével megelőzhetők a későbbi gerinctáji problémák kialakulása. Sőt, sikerrel kezelhető vele a teniszkönyök, alagútszindróma és az egyéb reumatikus betegségek is.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!