Galériaszint a lakásban: 5+1 mesés ötlet és elrendezés

Galériaszint a lakásban: 5+1 mesés ötlet és elrendezés

Címlap / Otthon / Dekor / Galériaszint a lakásban: 5+1 mesés ötlet és elrendezés

A kisebb lakásokban népszerű lakberendezési módszer a galéria beépítése, hiszen helyet spórol, és feldobhatja az unalmasabb helyiségeket is. Ha te is ezt tervezed az otthonodba, de izgalmasabb megoldást képzeltél el, inspirálódj az alábbi szuper ötletek közül!

1. Apró dolgozószoba

A galéria rengeteg plusz lehetőséget teremt egy szobán belül, hiszen megnöveli a helyet a mozgásra és a bútorok elrendezésére. Az alsó része pedig különösen! Amennyiben a galériád felső részén a kevés helyből fakadóan csak egy matrac fért el, úgy az alsó szintjén érdemes lehet berendezned saját dolgozószobádat. Egy beépített szekrénnyel szemben megnöveli a térérzetet, ráadásul a megfelelő bútorokat kiválasztva igazán jól mutat! 

 

 

 

2. Rendszerezés felsőfokon

A galériás lakások jellemzője, hogy nincs túl sok felesleges szabad tér az épületen belül. Épp ezért kellene alaposan megválasztanod a lépcsők típusát! Természetesen lehet kifejezetten a dizájnra helyezni a hangsúlyt, de ha a rendszerezés és a szabad terek alapos kihasználása a fontosabb, akkor jó ötlet lehet a lépcsőket többfunkciósra tervezni, hogy egyúttal fiókként is működjenek. Sőt, ha forduló is van a lépcsőnél, akkor azt ruhák, cipők tárolására is használhatod. 

 

 

 

3. Fordított felállás

Ha galériás lakás, akkor egy dolog ugrik be mindenkinek: hogy a hálószoba a felső szinten van, minimális hellyel. De ki mondta, hogy ez törvényszerű? Akár fordíthatsz is egyet a dolgon, és a megszokott felállás helyett a nappalit rakhatod felülre, hogy a hálónak odalent maradjon több szabad tér. A vendégeidet nyugodtan felinvitálhatod a galériára, a hálódat pedig alatta, akár egy kis fallal is elzárhatod mások elől. 

 

 

 

4. Fából készült elemek

Nagyon sokat számít a galéria szépségében az, hogy milyen anyagokat használsz. Amennyiben a rusztikus, vintage hatást kedveled, vagy szimplán csak olyanra vágysz, ami nem egyezik meg minden második ismerősöd otthonával, építs be némi fa dekorációt. Akár elég az is, ha csak a korlátok készülnek fából, vagy az ablakkeret szélén köszön vissza ez a díszítés, ez teljesen rád van bízva; de minimális faanyag máris feldobhatja a szobát.

 

5. A luxushatásért

De ha a modern, luxus hatás a célod, egy dologgal biztosan nem lőhetsz mellé: az üveggel! Noha sokkal drágább az üvegkorlát, mint egy szimpla fa, azért mégis megéri a beruházást annak, aki a többi helyiséget is hasonló stílusban álmodja meg. Ennek előnye, hogy valódi luxussal tölti fel a szobát, így ha még egy gyönyörű lámpát és modernebb szőnyeget, kanapét helyezel be, máris irigylésre méltó lesz a lakásod.

 

 

+1. Legyen feltűnő a lépcsősor!

Ahogy korábban is említettük, egy kisebb garzonlakás esetében nem mindegy, hol tud az ember helyet spórolni. Ha viszont azért választottad ezt a megoldást, mert tetszett, és egyébként az otthonodban van szabad tér a mozgásra, a kacskaringós korlátot érdemes közelebbről megnézned! Ez tökéletesen illik olyan lakásokba, amelyek monumentálisabbak, hagyománykedvelőbbek, de mégis szeretnének némi luxust belecsempészni a kevésbé feltűnő bútorok közé. Az biztos, hogy a lakás ékévé válik, karácsonykor pedig szuperül lehet dekorálni!

 

 

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!