Ezekben a hetekben az élelmiszerboltokban és a piacokon is bőséges választékot találhatunk friss kukoricából, amiből aztán sokfajta remek étel készülhet. Jó ötlet természetesen az is, ha klasszikusan megfőzöd és csak beleharapsz, vagy megsózva eszed, de még ebben az esetben is van olyan trükk, amivel különösen finom lehet, és jó néhány egyéb módja is van annak, hogy igazán ízletesen készítsük le.
1/5 Megfőzzük vagy grillezzük?
https://hu.pinterest.com/pin/41165784082880433/
Ha te is szereted a főtt kukoricát, nyugodtan készítsd el úgy. De grillezve is érdemes lehet adnod neki egy esélyt. A fő különbség abban rejlik, hogy különféle ízeredményeket érhetsz el. Ha a kukoricát megfőzöd tiszta vízben, és nem is adsz hozzá semmilyen fűszert, akkor élvezheted az eredeti, tiszta ízét. Ha viszont magas hőmérsékleten grillezed, füstölt vagy karamellizált kukoricát is készíthetsz, így pedig egészen más ízvilágokat érhetsz el. Ha pedig a kukoricát olajjal, vajjal vagy extra zsírral vonod be, jobban meg fog barnulni, és még édesebb lesz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!