Ezekben a hetekben az élelmiszerboltokban és a piacokon is bőséges választékot találhatunk friss kukoricából, amiből aztán sokfajta remek étel készülhet. Jó ötlet természetesen az is, ha klasszikusan megfőzöd és csak beleharapsz, vagy megsózva eszed, de még ebben az esetben is van olyan trükk, amivel különösen finom lehet, és jó néhány egyéb módja is van annak, hogy igazán ízletesen készítsük le.
2/5 Meddig érdemes főznöd a friss kukoricát?
Ha a főzés mellett döntesz, bármennyire is egyszerű műveletnek tűnik, néhány tényezőt érdemes figyelembe venned. Ilyen például az, hogy mikor tegyük a kukoricát a vízbe és mennyi idő kell ahhoz, hogy megfőjön. Ami biztos, hogy a kukoricát lehetséges túlfőzni, ha pedig így történik, akkor a külső része elkezd lebomlani, ami megváltoztatja az állagát, és pépes ízűvé válik. Hogy ezt elkerüld, forralj fel vizet, add hozzá a kukoricát, és legalább 10, de legfeljebb 30 percig főzd. Minél tovább forralod, annál puhább lesz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!