Párkapcsolat / Szerelem

5 fotó, amit sose tegyél ki a társkereső profilodra

5 fotó, amit sose tegyél ki a társkereső profilodra

Mint mondják, egy kép ezer szóval felér, és amikor ez a mondás megszületett, még nem is létezett online társkeresés, ahol aztán pláne ez a helyzet. Ugyanis az egyoldalnyi „magamról” leírásodat – valljuk be – az égvilágon senki nem fogja elolvasni, a fotóidat viszont alaposan megnézegetik az úriemberek. Egy jól eltalált – vagy éppen rosszul megválasztott – fénykép tehát sorsdöntő lehet, hiszen ki tudja, lehet, hogy pont életed szerelme húz balra egy előnytelen kép miatt. Ha az alábbi öt példában magadra ismersz, cseréld ki a fotót és így máris jobb esélyekkel indulsz a netes ismerkedés szigorúan vizuális világában.

1. Az ősrégi kép

Mindenkinek van egy olyan kedvenc képe magáról, amikor még fiatalabb volt, esetleg jópár kilóval vékonyabb és megörökítették egy jól elkapott pillanatban. Két-három évnél régebbi fotót ne tegyél fel, hiszen ennyi idő alatt változunk annyit, hogy ne a valóságot tükrözze és ciki azzal kezdeni a csetelést, hogy magyarázkodunk, hogy azóta rövidebb/hosszabb, vörösebb-szőkébb a hajunk. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha jóval vékonyabb vagy a fényképen, mint most, a randipartnered ugyanis garantáltan csalódott lesz és valószínűleg nem lesz folytatás.

2. A túlmanipulált kép

Ma már mindenki tudja annyira kezelni a képszerkesztő programokat, hogy tudjon alakítani a fényképein, továbbá olyan filterek állnak rendelkezésünkre, amik egy gombnyomással előnyös fotót kreálnak szinte bárkiről. Sőt, egyes telefonok már akkor szép, sima bőrt varázsolnak az arcunkra, amikor még be sem fókuszált rendesen a kamera. Ha olyan profilképet teszel ki, amin tökéletes a sminked és szuper a világítás, illetve százötven kép közül választottad ki, majd megtoldottad egy kis képszerkesztéssel és végül meghintetted egy csodafilterrel, nos, megkockáztatom, hogy nem éppen a valóságot fogja tükrözni. Az eredmény a randin ugyanaz lehet ebben az esetben, mint az előző pontnál.

3. Nem te vagy a képen

Egy pálmafás tengerpart nagyon hangulatos tud lenni, illetve egy kiscica is nagyon aranyos, de ez egy társkereső oldalon senkit nem érdekel. Egyetlen férfi sem fog ráírni egy olyan nőre, akinek nem a saját arca a profilképe. A naplementékre írt magvas idézetek szintén nem fogják felkelteni senki figyelmét. Azzal, hogy nem te vagy a fotón, egyből egy olyan falat emelsz magad köré, amit senki nem akar majd megmászni.

Ezzel azt üzened a potenciális jelölteknek, hogy annyira sem veszed komolyan ezt az egészet, hogy az arcod add hozzá.

Ilyenkor a fiúk simán továbblépnek az adatlapodon, vagy rosszabb esetben azt gondolják, olyan csúnya vagy, hogy még képet sem mersz kirakni magadról.

4. A csoportkép

Egy olyan kép, amin a barátaiddal vagy, azt az infót remekül közvetíti, hogy van szociális életed és kedvelnek az emberek. Egy potenciális randipartner azonban elsősorban nem erre kíváncsi, hanem látni szeretné, hogy hogyan nézel ki. A legnépszerűbb társkereső appokon szinte másodpercenként húzogatjuk a képeket egymás után, éppen ezért senki nem fog nekiállni kibogarászni, te melyik is lehetsz a fényképen pózoló lányok közül. 

Sőt, a legrosszabb esetben még az is előfordulhat, hogy nem is te tetszel meg az illetőnek, hanem valamelyik barátnőd.

5. Közös képek az exeddel

Lényegtelen, mennyire jól elkapott a fotó, vagy hogy milyen jól nézel ki rajta, ne tegyél ki olyan képet, amin a volt barátoddal vagy. Illetve olyat sem, amin nem az exed, hanem csak a haverod az illető. A férfiak olykor élvezik ugyan a versengést, de nem szabad már rögtön az elején azt éreztetnünk velük, hogy valakivel meg kell küzdeniük a kegyeinkért, ebben az esetben ugyanis elintézik az egészet egy balra húzással. Valószínű ugyanis, hogy egyből arra gondolnak, hogy még nem tetted túl magad az előző kapcsolatodon. Azok a képek is kínosak, amikről az ex egyértelműen le van vágva, de a fél arca, vagy a karja a vállad körül még rajta van a képen.

Kép forrása: prostooleh/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást