Avokádóban sült sajtos baconos tojás
Hozzávalók: két darab érett avokádó, 4 tojás, 10 dkg füstölt sajt, 15 dkg bacon, csipet só és bors
Elkészítés: Az avokádót alaposan mossuk meg, vágjuk félbe majd pedig szedjük ki a magokat. Ezt követően az avokádót egy olyan hőálló tálban helyezzük el, amiben jól megtámasztják egymást és nem tudnak majd sütés közben oldalra elbillenni. A füstölt bacont apróra vágva süssük ropogósra, majd csepegtessük le és tegyük félre. Ezt követően a tojásokat válasszuk szét: a sárgáját az avokádó mag helyére, a kis gödröcskékbe adagoljuk, a fennmaradó helyet pedig óvatosan töltsük fel fehérjével úgy, hogy ne tudjon kicsordulni.
A tojásokat sózzuk, borsozzuk és nagyjából 190 fokos sütőben egészen addig sütjük, amíg a tojásfehérje el nem kezd keményedni. Ekkor – ami kb a sütés háromnegyede – vegyük ki a tálat és a reszelt füstölt sajtot szórjuk az avokádó tetejére, úgy, hogy az beborítsa a tojásokat. Ezután tegyük vissza sülni, addig, amíg a reszelt sajt megolvas és enyhén megpirul.
Tipp: Miután kivettük a sütőből a tetejét bátran szórjuk meg ropogós baconnel. Kikanalazva salátával vagy pirítóssal tálalható. Nagyszerű, tápláló és vitaminokban gazdag reggeli a végeredmény, ami egészen biztos, hogy egész napra feltölt energiával.
Elkészítés: Az avokádót alaposan mossuk meg, vágjuk félbe majd pedig szedjük ki a magokat. Ezt követően az avokádót egy olyan hőálló tálban helyezzük el, amiben jól megtámasztják egymást és nem tudnak majd sütés közben oldalra elbillenni. A füstölt bacont apróra vágva süssük ropogósra, majd csepegtessük le és tegyük félre. Ezt követően a tojásokat válasszuk szét: a sárgáját az avokádó mag helyére, a kis gödröcskékbe adagoljuk, a fennmaradó helyet pedig óvatosan töltsük fel fehérjével úgy, hogy ne tudjon kicsordulni.
A tojásokat sózzuk, borsozzuk és nagyjából 190 fokos sütőben egészen addig sütjük, amíg a tojásfehérje el nem kezd keményedni. Ekkor – ami kb a sütés háromnegyede – vegyük ki a tálat és a reszelt füstölt sajtot szórjuk az avokádó tetejére, úgy, hogy az beborítsa a tojásokat. Ezután tegyük vissza sülni, addig, amíg a reszelt sajt megolvas és enyhén megpirul.
Tipp: Miután kivettük a sütőből a tetejét bátran szórjuk meg ropogós baconnel. Kikanalazva salátával vagy pirítóssal tálalható. Nagyszerű, tápláló és vitaminokban gazdag reggeli a végeredmény, ami egészen biztos, hogy egész napra feltölt energiával.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!