8 finomság, amiben természetes probiotikum található

8 finomság, amiben természetes probiotikum található

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 8 finomság, amiben természetes probiotikum található / 2. oldal

Kovászos kenyér

Ha legközelebb szendvicset készítesz, figyelj oda arra, mi fogja közre a felvágottat, a sajtot és a zöldségeket! A kovászos kenyér ugyanis jócskán tartalmaz probiotikumokat, amelyek segítik az emésztést.

Akkor is érdemes olykor erre a fajtára voksolnod, ha egyébként a teljes kiőrlésű változatok híve vagy. A változatosság a szervezetet is gyönyörködteti – a hangsúly a mértékletességen van!

Író

Nem a tollforgatókra gondolunk, bár remélhetőleg bennük is akad probiotikum – hanem arra a jellegzetes tejipari melléktermékre, ami savótartalmának köszönhetően még több laktobaktériumot rejt, mint a többi tejtermék.

A legjobb, ha a reggeli mellé felhajtasz egy pohárral, mert garantáltan beindul tőle az emésztésed!

Miso leves

A japánok egyik kedvenc reggelije, a fermentált szójabab-paszta aztán tényleg mozgásba hozza az emésztőrendszered. A probiotikumokban rendkívül dús miso több mint 160 féle baktériumtörzzsel szolgál!

A miso közkedvelt leves-alapanyag is egyben, amiből alacsony kalóriatartalmú, ugyanakkor rengeteg B-vitaminban és antioxidánsban dúskáló előételt varázsolhatsz az asztalra.

Savanyú uborka

A természetesen erjesztett fajták, amelyeknél nem használtak ecetet a kémiai folyamat lejátszódásához, sok probiotikumot rejtenek. A tengeri sóban és vízben savanyított uborka nemcsak a húsételek mennyei, ugyanakkor kalóriaszegény kísérője, de még a tápcsatornádat is kényeztetheted vele!

Amennyiben régebb óta emésztési panaszokkal küzdesz, a természetes probiotikumok alkalmazásától függetlenül érdemes ellátogatnod a háziorvosodhoz egy általános kivizsgálás kedvéért!

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»