Életmód / Táplálkozás

5 finomság, amit fehérjeporral elkészíthetsz

Sokan úgy menekülnek a fehérjeportól, mint a tűztől, mert azt hiszik, hogy egészségtelen – pedig valójában egy teljesen egészséges, hasznos étrendkiegészítő, amivel biztosíthatjuk, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét viszünk be a szervezetünkbe. Arról nem is beszélve, hogy ezen felül nagyon finom is, és rengeteg édesség elkészítésére felhasználhatjuk. Az alábbi öt például nemcsak alakbarát, de hasznos is, főleg edzés után, amikor szükséged van a plusz fehérjére.

Az egyperces bögrés fehérje brownie

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg csokis fehérjepor
  • 1 dkg kakaópor (cukrozatlan)
  • fél teáskanál sütőpor
  • mandulatej

Elkészítés:

Az elkészítés nagyon egyszerű: a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd annyit mandulaitalt (esetleg más növényi italt) teszünk hozzá, ameddig egy sűrű masszát nem kapunk. Mikrohullámú sütőben nagyjából 700-800 watton 3 percig sütjük. Ízlés szerint mehet bele fekete csoki, minél nagyobb kakaótartalommal is.

Fehérjepalacsinta szénhidrátmentesen

Hozzávalók:

  • 2 kisebb tojás (vagy ha nagyon diétázol, akkor 3 tojásfehérje)
  • 40 gramm fehérjepor (vaníliás, ha hagyományos ízű palacsintát szeretnél, egyéb ízesítésű, ha másmilyet)
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál kókuszolaj

Elkészítés:

A tojásfehérjéket verd fel, ha egész tojásokat tettél bele, akkor egyszerűen keverd össze. Ha igazán könnyű állagú palacsintát szeretnél, akkor mindenképp habosítsd a tojás fehérjéjét, és csak utána keverd hozzá a sárgáját. Ezután keverd hozzá a fehérjeport és a vizet. A serpenyőbe tegyél egy kis olajat, majd óvatosan csurgasd bele a tésztát. Alacsony lángon süsd, és akkor forgasd, ha a széle már megsült!

Egészséges csokifagyi

Hozzávalók:

  • 3 db banán
  • 2 dl tej/növényi tej
  • 30 gramm csokis fehérjepor
  • 100 gramm idénygyümölcsök vagy mirelit gyümölcs

Elkészítés:

Ha a banánod fagyasztott, akkor egyszerűen turmixolj össze minden hozzávalót a gyümölcsök kivételével, amivel díszíteni fogod a fagyit, és már kész is van. Ha nem fagyasztott a banánod, akkor pár órára tedd a mélyhűtőbe a keveréket úgy, hogy néha megkevergeted. Ehhez nagyobb zsírtartalmú tejet ajánlunk inkább. A gyümölcs mehet a tetejére.

Reggeli édes zabkása

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál finomszemű zab
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál fehérje
  • 1 evőkanál eritrit
  • mogyoróvaj, gyümölcsök az ízesítéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat az ízesítésen kívül öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd ahogy szívja magába, mindig öntsük fel egy kicsit jobban. Nagyjából negyed óra után főzzük krémesre. Ízlés szerint egy tojásfehérje is mehet bele, ekkor már tényleg magas a fehérjetartalma, viszont ilyenkor ügyelj rá, hogy könnyebben leég a lábosban. A csokis alapra rengeteg ízesítést tehetsz, a mogyoróvajtól kezdve a gyümölcsökön át a magvakig mehet bele minden.

Alacsony szénhidráttartalmú fehérje-Snickers

Hozzávalók:

  • 8 evőkanál fehérjepor (vaníliás vagy ízesítetlen)
  • 90 g darált földimogyoró
  • 1 evőkanál kókuszliszt
  • 40 ml mandulatej
  • 4 db jó nagy, húsos datolya
  • 25 g durvára tört földimogyoró
  • 40 g cukormentes csokoládé (étcsokoládé)

Elkészítés:

Keverd össze a fehérjeport, a darált földimogyorót, a kókuszlisztet (vagy más lisztfajtát, bár a kókusszal a legfinomabb), valamint a mandulatejet. Egy viszonylag kemény masszát kapsz majd, amit formázni kell csokiszelet alakúra, majd a hűtőbe rakni, hogy megdermedjen rendesen. Közben a datolyát pépesítsd, majd add hozzá lassan a durvára őrölt földimogyorót! Ezt a masszát kend a csokiszeletek tetejére. Ha igazán csokis eredményt akarsz, akkor gőz felett olvaszd meg a cukormentes vagy magas kakaótartalmú csokit, és forgasd bele a szeleteket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást