Finom ételek a szexuális étvágy növelésére

Finom ételek a szexuális étvágy növelésére

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Finom ételek a szexuális étvágy növelésére

Bemutatunk néhány olyan fogást, amely segít lángra lobbantani azt a bizonyos szikrát. Elvégre nincs is jobb előjáték egy finom és egészséges közös vacsoránál!

Zeller

Nincs rajta a tipikus vágykeltők listáján, mégis kitűnő afrodiziákum.
Titka, hogy androszteron hormont tartalmaz, ami a férfi verejték szagtalan összetevőjeként képes a női fantázia beindítására. Nyersen a legjobb, de levesben is ehetitek.

Osztriga

Közismert vágyfokozó, ráadásul rengeteg cink van benne, ami serkenti a tesztoszteron és az ondótermelést. Ezen kívül dopamint is rejt, amely hozzájárul a szexuális izgalmi állapot kialakulásához.
Fogyasztás előtt mindenképpen tisztítsátok meg a kagylót, felnyitás után csavarjatok rá citromot, majd szívjátok ki a héjból!

Banán

A bromelin egy olyan enzim, amely képes a férfiúi tettrekészség növelésére, valamint az impotencia visszafordítására.
Képzeld, megtalálható a banánban! Az egyébként is erotikus formájú gyümölcs káliumot és B-vitaminokat is rejt, ezen kívül gyorsan hasznosuló energiaforrással szolgál.

Avokádó

Az aztékok „herefának” nevezték e növény fáját. Folsavtartalma hozzájárul a fehérjék gyors energiává alakításához, míg a B6-vitamin serkenti a férfi hormonok kiválasztódását.
Ha ez nem volna elég, a kálium kiegyensúlyozza a pajzsmirigy működését, ami a hölgyeknél is hasznos lehet.

Mandula

Tele van létfontosságú telítetlen zsírsavakkal, amelyek mindkét nemnél az egészséges hormonháztartás nélkülözhetetlen feltételei.
A mandula illata vágykeltő hatású a nőkre nézve. A sózatlan változat magában fogyasztva a legzamatosabb!

Tojás

A B5- és a B6-vitamin ugyancsak a hormonrendszerre hat, emellett segít a stressz leküzdésében.
A tojás számos kultúrában a termékenység és az újjászületés szimbóluma. Ugye, milyen jólesne egy kis omlett vagy rántotta?

Füge

Aminosavai növelik a libidót, magas cukortartalma pedig gyorsan hasznosuló energiaforrást jelent az ágyban.
A friss változat lényegesen kevesebb kalóriát tartalmaz az aszaltnál, utóbbi viszont vastartalmánál fogva javítja a vérkeringést.

Fokhagyma

Erős illata miatt afféle anti-afrodiziákumként tartják számon a köztudatban, pedig a benne lévő allicin javítja a nemi szervek vérellátást, így könnyebben elérhető az izgalmi állapot és az orgazmus.
Létezik kapszula is, amely ugyanezt a hatóanyagot rejti.

Csokoládé

A teobromin a koffeinhez hasonló élénkítő szer, a feniletilamin pedig olyan anyag, amely szerelemhez hasonlító érzetet idéz elő. A csoki tehát nemcsak íze révén repíthet a mennyekbe, hanem akár szó szerint is hozzájárulhat a beteljesüléshez.
A vágyfokozó ételek bármikor felturbózhatják az estéteket, ám tartsátok szem előtt, hogy komolyabb problémák esetén közel sem elegendőek a megoldáshoz! Amennyiben régóta baj van a szexuális életetekkel, ne habozzatok őszintén beszélni róla egymással, vagy akár egy szakemberrel!

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!