Az utóbbi években nemcsak az élelmiszerboltok polcain, de egyre több étteremben, sőt már számos vízparti büfében is rendszeresen jelen van egy korábban idehaza szinte teljesen ismeretlen zöldség, az édesburgonya. Ízre inkább a sütőtökre, mintsem a hagyományos burgonyára hajaz, de roppant egészséges élelmiszer, ami sokféleképpen, például a gyulladások csökkentésével is támogatja a szervezet egészséges működését. Ha még a te konyhádnak sem állandó eleme, akkor a közeljövőben többféleképpen is nyugodt szívvel próbáld ki, és a tested is hálás lesz érte.
Az édesburgonya magas A-vitamin, rost-, C-vitamin, riboflavin- és tiamin-tartalommal rendelkezik. A benne található rostoknak köszönhetően határozottan jót tesz az emésztőrendszernek. Gyulladáscsökkentő hatása figyelemre méltó, ami fahéjjal megfűszerezve csak még tovább erősödik, sőt a vércukorszint stabilan tartásában is segít. A legegyszerűbb felhasználási módja az, ha csak szimplán megsütöd vagy pürésíted, de számos más finomságot is érdemes készítened belőle, hogy aztán minél többször szívesen adj neki teret az étrendedben.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!