Kikapcsolódás / Szórakozás

Filmes rosszfiúk, akikért nem tudunk nem rajongani

Jess Mariano – Milo Ventimiglia

A Gilmore girls (Szívek szállodája) Rory-jának fiúi között nemcsak egy rosszfiú akadt, de talán Jess volt az, aki külsejében is leginkább hozta a karaktert. A sorozatbeli Rory valószínűleg épp ugyanabba a dilemmába esett, mint amibe mindannyian. Kedves, kiszámítható és szerető, ám kissé unalmas barátja helyett a kiszámíthatatlan, szabályokat megszegő, de roppant okos és szenvedélyes Jess felé húzott a szíve. Sajnos hamar kiderült, hogy hiába a szerelem, ha valaki küzd a saját démonjaival, akkor még a neki való lány kedvéért sem biztos, hogy jó útra tud térni.

 

George Jung – Johnny Depp

A 2001-es Betépve című film igaz történet alapján készült, amelyben az ifjú George Jung bőrében Johnny Deppet láthatjuk. A fiatal, feltörekvő fiú megdöbbentően könnyen csöppen bele a drogbizniszbe és sikert sikerre halmoz. Azonban tapasztalatlansága és arroganciája hamar visszaüt és elkezd kicsúszni a lába alól a talaj. Persze nem kedvelnénk annyira a karaktert, ha nem Johnny Depp játszaná, és ha nem derülne ki az is, hogy a rossz úton járó férfi egy dologgal nem viccel: a szerelemmel.

 

Tyler Durden – Brad Pitt

A Chuck Palahniuk regénye alapján készült 1999-es Harcosok klubja című film mára egyértelműen a filmtörténelem kikerülhetetlen alkotása. A főszerepben pedig Edward Norton, a névtelen narrátor mellett Brad Pittet is láthatjuk Tyler Durden szerepében, aki főhősünk sötét oldalát testesíti meg. Valljuk be: az egyik fő ok, amiért imádjuk ezt a filmet annak ellenére, hogy milyen sötét és fájdalmas, az Tyler karaktere.

 

Hache – Mario Casas

A 2010-es spanyol dráma, A felhők fölött 3 méterrel főszereplője Hache igazi lobbanékony és lázadó kamasz. Folyton a tilosban jár és dacol minden szabállyal. Azonban mikor találkozik Babival, az előkelő család jól nevelt, szép jövő előtt álló lányával, a kettejük közötti szenvedélynek nem tudnak gátat szabni. Ki nem vágyik egy olyan szerelemre, ami minden észszerűséget legyőz, ráadásul egy igazi motoros rosszfiúval?

 

Loki – Tom Hiddleston

A Marvel-filmek egyik legkedveltebb karaktere, annak ellenére, hogy köztudottan ő a bajkeverés istene. Thor testvéreként nem egyszer keresztbe tett a jó ügynek, azonban mindezt olyan frappánsan és humorosan tette, hogy egyáltalán nem volt egyértelmű nézőként, hogy kinek is szurkolunk.

 

Mickey Pearson – Matthew MCConaughey

Guy Ritchie Úriemberek című filmje igazi gengszterfilm, roppant szórakoztató és kifinomult. A főhős, Mickey egy Texasból Londonba áttelepülő üzletember, aki hosszú ideje uralja a helyi fűbizniszt. Bár láthatóan az erőszaktól sem riad vissza, ha az üzlete, és főleg, ha imádott felesége van veszélyben, mégis olyan elegánsan és úriemberhez méltóan intézte, hogy egyszerűen öröm nézni.

 

Jax Teller – Charlie Hunnam

Bár a Sons of Anarchy (magyarul Kemény motorosok) című sorozat már 2014-ben véget ért, a Charlie Hunnam alakította Jax Taller karaktere láttán ma is sokunk szíve megdobban. Jax a sorozat elején keménykedő nyikhajnak tűnik. Annak ellenére, hogy odavan kamaszkori barátnőjéért, minden este más nőt visz az ágyába. A klub tagjaként fegyverekkel is kereskedik. Bár eleinte még viaskodik benne a jó és a rossz, ahogy halad előre a történet, egyre több sötét titok bukkan elő a múltból. Jax pedig egyre inkább azzá válik, amitől a legjobban idegenkedett. A hét évad alatti átalakulását egyszerűen öröm nézni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást