Figyelmességek, amiket a boldog párok mindig megtesznek egymásnak

Figyelmességek, amiket a boldog párok mindig megtesznek egymásnak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Figyelmességek, amiket a boldog párok mindig megtesznek egymásnak

Mi számít figyelmességnek egy párkapcsolatban? Természetesen sokat nyomnak a latban az olyan apróságok, amiket pusztán szeretetből, gondoskodásból teszünk meg a másikért, de sokkal nagyobb volumenű dolgokat is idesorolhatunk, úgymint a csapatban történő gondolkodás, vagy éppen az új hagyományok beépítése a kapcsolatba. De vajon milyen figyelmességeket tesznek meg a szerelmükért a boldog párok?

Figyelnek arra, hogy egy csapatot alkossanak

A boldog párok sosem külön entitásként tekintenek magukra, ha szerelemről van szó. Bár egyértelmű, hogy külön személyek és egyéniségek, az életüket mégis csapatban, szorosan együttműködve élik. Ez részben megingathatatlanná teszi a viszonyt, hiszen egészen másként cselekszik az, aki csak magára gondol, és az, aki mindig valaki másnak is figyelembe veszi az érzéseit, gondolatait. Ez a hozzáállás egyúttal azt is kizárja, hogy a felek jobbak akarjanak lenni a másiknál, tehát bármilyen szinten is versenyezzenek.

Persze, ezt nem úgy kell érteni, hogy a szó szoros értelmében versengeni kezdenek valamin (bár erre is akad példa), hanem hogy nem érzik úgy, mindig győztesen kell kijönniük egy-egy vitából. Azok a párok, akik nem játszmáznak egymással, nem taktikáznak a párkapcsolaton belül, jóval boldogabbak másoknál. Szerencsére ezek a fontos szempontok már maguktól értetődőek és automatikusan kialakulnak akkor, ha egy csapatként, egységként tekintetek magatokra.

Figyelmességek, amiket a boldog párok mindig megtesznek egymásnakKép forrása: ArturVerkhovetskiy/Depositphotos.com

A hétköznapokban is észreveszik a szeretet

Könnyű átsiklani a hétköznapi, boldog pillanatokon, pedig ezek azok, amik meghatározzák az életünket, és ezekre lehet majd támaszkodni a hullámvölgyekben. A boldog párok mindig észreveszik azokat a szívességeket, amiket megtehetnek – és meg is tesznek – a másik felükért.

Nem feltétlenül kell kimondani minden nap, hogy „szeretlek”, hiszen ezt a fontos érzelmet kifejezik a kisebb-nagyobb szívességek is.

Bár romantikus és kedves gesztus például egy meglepetés vacsora, de hasonlóan nagy örömet tud okozni, ha néhány feladatot átvállalnak egymástól a páros tagjai. Ezek színesítik, könnyítik a hétköznapokat. Ugyanez igaz a különféle meglepetésekre: ezeket a boldog párok nem tartogatják direkt valamilyen nagy alkalomra, hanem adott esetben mindenféle esemény nélkül kerítenek sort rájuk. Hogy miért? Pontosan tudják, mennyire sokat jelent hosszú távon a spontaneitás és az odafigyelés.

Ügyelnek arra, hogy ne a szokások rabjaiként éljenek

A generációkon átívelő – sokszor rossz – szokások és hagyományok megkeseríthetik a párkapcsolatot és az életet egyaránt. Ösztönösen támaszkodunk rájuk, pedig nagyon sokat tudnak ártani a különféle sztereotípiák, főleg akkor, ha az egyik fél túlságosan ragaszkodik hozzájuk.

A boldog párok figyelnek arra, hogy ne a múltbéli hagyományok határozzák meg az életüket, ők mernek változtatni és csak azzal foglalkoznak, hogy nekik jó legyen.

Mit is jelent ez? Akár azt, hogy a nő vállal túlórát, míg a férfi elvégzi a házimunkát, akár azt, hogy a nagycsaládi ünneplés helyett egy trópusi vidéken töltik el a karácsonyt. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a nyugalom érdekében nem zsigerből reagálnak a különféle konfliktusok esetén. Amikor nagyon hirtelen válaszolunk valamire, abban általában a gyerekkorban örökített minta bukkan felszínre, és ez sokszor hamis tanácsokat ad. A boldog párok viszont ügyelnek arra, hogy inkább kétszer is átrágják a hallottakat, és más szemszögből is megvizsgálják a dolgokat, hiszen nem az a céljuk, hogy vitát generáljanak.

Figyelnek rá, hogy barátként is funkcionáljanak

Nagyon fontos – különösen az évek előre haladtával –, hogy a párok ne csak társként, hanem barátként is tekintsenek egymásra. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy háttérbe kell szorítani a párkapcsolati kérdéseket, vagy éppen hanyagolni kell a szexuális együttléteket. Sokkal inkább arra érdemes figyelni, hogy mindig mindent meg tudjanak beszélni egymással, és ne csak azokra a témákra koncentráljanak, amik az életvezetéshez elengedhetetlenek.

Egy boldog páros nem csupán abban jut dűlőre, hogy mi legyen a vacsora, vagy hova menjenek nyaralni, hanem az élet nagy kérdéseit is gond nélkül feszegetik.

Mindezt úgy teszik, hogy minőségi időt fordítanak egymásra, ha szükséges, tudatosan teszik félre a munkát és kapcsolják ki a telefonokat. Ami pedig különösen fontos: nem szépítgetik a problémákat, ugyanúgy megbeszélik egymással őket, mintha a legjobb barátok lennének. A boldog párok tisztában vannak azzal, hogy bár egy húron pendülnek a szerelmükkel, az nem gondolatolvasó: nincs értelme duzzogni, hisztizni, a sérelmeket rejtegetni, a nyílt és egyenes kommunikáció mindig sokkal célravezetőbb.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást