Festett-üveg koszorú sütemény

Festett-üveg koszorú sütemény

Címlap / Életmód / Receptek / Festett-üveg koszorú sütemény

Ezeket az ehető díszeket felakaszthatod a karácsonyfára vagy az ablakba.

Hozzávalók:

– 45 dkg nyers mézeskalács tészta (lásd mézeskalács receptünket)
– vegyes kerek cukorka
– 1 kis tubus fehér díszítő cukormáz
– 1 csomag ezüst apró cukorka
– 20 cm hosszú dekoratív ezüst szalag akasztónak

Elkészítése:

– Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra.
– Nyújtsuk kb 5mm vastagra a tésztát. Vágjunk ki kerek formákat a tésztából és helyezzük el a kikent tepsiben, 3-5 cm távolságra egymástól.
– Egy kis pálinkáspohárral vágjunk kis köröket a közepéből. A lyukak helyébe tegyünk kerek kemény cukorkát.
– Süssük 8-10 perc alatt aranyszínűre.
– Vegyük ki a sütőből. Amíg még meleg szúrjunk lyukakat a medalionok tetején szívószállal.

Hagyjuk teljesen kihűlni.
– A dekoratív apró cukorkákat ragasszuk a színes cukorkák köré a cukormáz segítségével. Hagyjuk hogy megszáradjon a cukormáz és az ezüst cukorkák odaragadjanak.
– Fűzzük át a szalagot a lyukon és a végére kössünk csokrot. Díszítheted vele a karácsonyfát vagy az ablakba is akaszthatod ezeket az ehető díszeket.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást