4 fizikai tulajdonság, amiért odáig vannak a férfiak – a statisztikák szerint 

4 fizikai tulajdonság, amiért odáig vannak a férfiak – a statisztikák szerint 

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 fizikai tulajdonság, amiért odáig vannak a férfiak – a statisztikák szerint 

Egyáltalán nem vagyok az online ismerkedés ellen, szerintem nagyon jó kiindulópont lehet a viszonyok alakulásakor. Én csak baráti kapcsolatokat alakítottam ki ebben a formában, de családon belül akad valódi siker sztori – igaz, hogy már több mint 10 éves kapcsolatról beszélünk és hozzá kell tennünk azt is, hogy idősebb korosztályról. Tehát, még szó sem volt a képek manipulálásról, effektek használatáról, vagy éppen arról, hogy végeláthatatlan a „kínálat”. 

A Badoo, a világ legnagyobb társkereső hálózata elemezte a – megdöbbentő számú – 3,18 milliárd felhasználójának preferenciáit szerte a világban. Összehasonlították az eredményeket a nemek, szexuális orientációk és fizikai tulajdonságok alapján, majd megosztották az eredményeket. Ezek természetesen azt tükrözték, hogy bár tényleg nagyon különbözőek vagyunk és a vonzerő tényleges megítélésében abszolút az egyéni preferenciáink játszanak szerepet, mégis ki tudunk emelni 4 olyan fizikai tulajdonságot, amelyekért a férfiak odavannak.

emre akyol/pexels.com

Vajon melyek ezek a tulajdonságok?

Barna szemek varázsa

A tanulmány azt mutatja, hogy a férfiak 60%-a leginkább a barna szemekben szeret elveszni. Még a kék szín is versenyben volt, ábrándoznak róla, de a barna szemekről úgy tartják, hogy misztikusabb vonzerővel rendelkeznek, és mélyebb pillantást takarnak, amitől egyenesen elolvadnak. 

… és azok a barna tincsek

A tanulmány meglepő eredményt hozott a hajszínek tekintetében és nagyon úgy fest, félre kell söpörnünk mindazt, amit eddig feltételeztünk. Itt is a barna nyert, mégpedig toronymagasan. A barna hajú nők sokkal nagyobb valószínűséggel, 40%-os eséllyel kapnak randevúra invitáló üzenetet, míg a szőkék csupán 15%-ban mondhatják el ezt magukról. A férfiak úgy nyilatkoztak, hogy a barna haj bár általánosnak mondható, a mégis kihangsúlyozza a szépséget és ezzel növeli a vonzalmat.

A tökéletes magasság

A férfiak 46%-a azokat a nőket találja vonzónak, akik 160-168 centi magasak, tehát az eredmények egy tökéletes átlagot jelölnek. Ugyan azt nyilatkozták, hogy az alacsony és a magas nők is bájosak lehetnek, de kihívásokkal járhat az apró, vagy éppen a kifejezetten magas termet, és ezekkel a körülményekkel nem feltétlenül akarnak foglalkozni. A magasságot tekintve alapvetően a harmónia és az arányosság ragadja meg a figyelmet.

Testalkat? Semmi „extra”

Íme, még egy pont, amiről a többség már tudja, hogy feleslegesen aggódjuk túl. Ugyan az ideálok csábítóak, az átlagosnak ható testalkat nagyobb valószínűséggel vonzza a figyelmet. A tökéletesség iránti vágy ellenére a természetesség és a „semmi extra” vonzóbb lehet, mint gondolnánk. 

Lefordítva: a férfiakat cseppet sem zavarja, ha van rajtunk egy kis felesleg, vagy ha nincs, és minden egyéb méretet tekintve (mellek, fenék és a korábban említett magasság) is az átlag méretek domináltak.

Az online társkeresők izgalmas lehetőségeket tartogatnak, ugyanakkor az ilyen felmérések nagyon is tanulságosak. Az itt felsorolt fizikai tulajdonságok csupán a jéghegy csúcsát jelentik, mégis azt sugallják, hogy a többség egyszerűen boldog szeretne lenni és az életét nem egy tökéletes, hanem a számára tökéletes partner mellett képzeli el. Ehhez pedig jóval több kell, mint esztétikus megjelenés.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást