7 felesleges holmi a babának, amit a tapasztalt anyukák már nem vesznek meg

7 felesleges holmi a babának, amit a tapasztalt anyukák már nem vesznek meg

Címlap / Életmód / Család / 7 felesleges holmi a babának, amit a tapasztalt anyukák már nem vesznek meg

Rácsvédő párna

Minden szülő szeretné a legbiztonságosabb hellyé tenni a babaágyat, ezért viszont felesleges, sőt, sajnos veszélyes tárgyakat is beszerezhetnek otthonra. A rácsvédő párna is ilyen! Bár ránézésre jó ötletnek tűnhet, hiszen így a gyermeked nem üti be a fejecskéjét egy rossz mozdulat miatt, de rengeteg szakértő óva inti a szülőket tőle. Bármi, ami a kisgyermek arcához kerülhet, és fulladást okozhat, messze kerülendő a kiságyból, és ez különösen igaz a rácsvédő párnára. Még a légáteresztő anyagból készült darabokra is!

istockphoto

Baba törölköző

Őrülten aranyosak a bébi méretű tárgyak, mint például egy törölköző, de hasznosságát tekintve nem a legjobb ötlet megvásárolni. Egyrészt alig pár hónapig használhatjátok csak, hiszen a gyerekek úgy nőnek, mint a gomba. Másrészt pedig a legtöbb esetben nem elég vastag anyagaból készülnek, és a vizet sem tudják megfelelően felszívni magukba. Egy felnőtt méretű törölköző tökéletesen megfelel a fürdéshez!

Baba nyakúszó

Talán már te is láttad ezt a tárgyat a gyerekmedencében, azonban sokan nem feltétlenül tudják, valójában mire találták ki. A kisbabákat a szüleik egyébként sem engedik el egyedül a vízben. Ráadásul sokkal kényelmesebb úszógumit is találhatsz a boltokban, ezért nem feltétlenül érdemes költeni rá. Egyébként is, a nyakúszót elsősorban a rendellenességekkel született gyermekeknek találták ki, vagy azoknak, akiknek valamilyen okból rekreációs célokra kell. 

F G Trade/istockphoto.com

Cumisüveg melegítő

Erre csak akkor lesz szükséged, ha tudod, hogy sokat lesztek úton a gyermekeddel, és a cumisüveget gyakran kell melegítened emiatt. Máskülönben nem fogod túl sokszor használni, hiszen nagyjából ugyanannyi idő alatt melegíti fel a tejet, mint amikor egy forró vízzel megtöltött edénybe rakod az üveget pár percre.

Babacipő, mielőtt járni tudna

Az anyukák nehezen tudják megállni, hogy ne vegyenek aprócska babacipőket újszülött vagy pár hónapos gyermeküknek, de hamar kiderül, hogy legfeljebb zoknit fognak a kicsik lábára húzni. Azon túl, hogy aranyos egy ilyen kiscipő, a kisgyermek nem fog tudni járni benne. Ráadásul ebben az időszakban a babák úgyis gyorsan nőnek, így körülbelül egy-két hétig lesz megfelelő a méret.

Newborn baby clothing and beanbag on light marble background. Top view, flat lay.

Bébiétel készítő gép

Sokan a szó hallatán úgy gondolják, nagyon hasznos otthonra egy ilyen kis gépezet, hogy a babának te készítsd el az ételt, és ez teljesen érthető is. Azonban a bébiétel készítő gép lényegében nem más, mint egy szimpla turmixgép, ami összepépesíti a zöldségeket és gyümölcsöket, akárcsak a „felnőtt” változat. 

Bébikomp

Tudtad, hogy számtalan országban, így többek között Kanadában már betiltották a bébikompokat? Az elmúlt évek során egyre több tanulmány született a kisgyermekeknek készült járókák hatásairól, amelyek alapján kiderült, hogy nem csak veszélyhelyzeteket teremt ez a tárgy (kieshet belőle a gyermek), de egyúttal egészségügyi gondokat is okozhat. A szülők többnyire akkor veszik meg, ha a baba már próbál járni, de még egyedül nem tud két lépést megtenni, így némi plusz segítséget ad a komp, amiben önállóan mozoghatnak. Csakhogy ebben az életszakaszban az izmok még nem fejlődtek ki annyira, hogy képesek legyenek megtartani a testük súlyát, így viszont fejlődésbeli gondokat okozhat a későbbiekben ez a fajta megerőltetés.

istockphoto
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást