Tényleg erre adsz pénzt? 7 dolog, amire az újszülöttnek nem lesz szüksége

Tényleg erre adsz pénzt? 7 dolog, amire az újszülöttnek nem lesz szüksége

Címlap / Életmód / Család / Tényleg erre adsz pénzt? 7 dolog, amire az újszülöttnek nem lesz szüksége

A gyerekének mindenki a legjobbat szeretné, és főleg annak, aki először néz anyai örömök elé, szinte bármit és bármennyiért el lehet adni, hiszen egy olyan területen kell majd helyt állnia, ahol még semmiféle tapasztalata nincsen. Nagyanyáink remekül megvoltak csodatörlők és műanyag rágókák nélkül is, és noha az eldobható pelenkát valószínűleg már sokan imába foglalták, vannak olyan holmik, amelyeket tényleg teljesen fölösleges megvenned az újszülöttednek.

Babacipő

Persze, hogy aranyos, mint minden, amit pöttömnyi méretben gyártanak, ráadásul a babacipő valahol a gyermekvárás szimbólumává is vált.
De legyünk őszinték: elég kevés rá az esély, hogy az újszülötted az első pár hétben lábra pattanna, ez utánra pedig már ki is növi az első pár csukáját. Ha valamire, akkor erre tényleg fölösleges áldozni, zokniban és harisnyában ugyanolyan jól ellesz a pici, a legelső hetekben úgysem töltötök még a szabadban sem hosszabb időt.

Fürdővíz-hőmérő

Nyilvánvaló, hogy nem akarod a picit hideg vízben fürdetni, ahogyan megégetni sem szeretnéd. Ez eddig teljesen ésszerű. A testünk azonban olyan csodálatosan van kitalálva, hogy ha egy ujjunkat a vízbe dugjuk, akkor is érezni fogjuk, hogy az túl forró vagy kellemetlenül hűvös-e.
Bármennyire próbálják is veled a gyártók elhitetni az ellenkezőjét, ez a csecsemőknél is ugyanígy működik, így a saját kis kacsódat használva, hőmérő nélkül is meg tudod mondani, hogy ideális-e a víz hőmérséklete.

Cumisüveg-melegítő

Nagyon jól néz ki, és tényleg modernnek hat, de azon kívül, hogy értékes helyet foglal a konyhában, néhány év múlva egyáltalán nem lesz rá szükséged, és már most nem olyan megoldhatatlan nélküle az élet.
Ha egy edénybe vizet melegítesz, és abba beleállítod a cumisüveget – nos, akkor pontosan ugyanaz fog történni, mint a méregdrága cumisüveg-melegítőben.

Plüssállatok

Néhány év múlva a gyerek legjobb barátai lesznek, de egy újszülött ágyában még semmi keresnivalójuk. Kihull a szőrük, amit a pici belélegez vagy lenyel, ráadásul összegyűjtik a port és macerás tisztítani őket.
Az igazság az, hogy az újszülött ágyában a matracon, az ágyneműn és az újszülöttön kívül semminek nem kellene lennie.

Babaétel készítő

Van otthon egy robotgéped? Akkor gratulálunk, te máris egy bébiétel készítő boldog tulajdonosa vagy! Ahhoz, hogy bizonyos dolgokat pürésíts, fölösleges egy külön robotgépet beszerezned, csak azért, mert nem kék vagy rózsaszín, esetleg nem szerepel rajta a „baby” szó, még a hagyományos robotgéped is ugyanúgy megteszi.
Arról nem is beszélve, hogy rövid időn belül elegendő lesz egy villa, meg néhány masszívabb kézmozdulat is.

Cuki törülköző

Az addig rendben van, ha veszel néhány új, még nem használt törülközőt, hiszen egy pici babának érzékenyebb lehet a bőre – bár egy alapos mosás után valószínűleg a meglévő törülközőid sem ragasztanak egy, az orvostudomány előtt eddig ismeretlen kórt a gyermekedre.
Az viszont egészen biztos, hogy attól, hogy valamin nincsen aranyos állatka, még ugyanúgy felszívja a vizet – csak az lehet, hogy feleannyiba kerül.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!