VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 tojássárgája
+
- liszt a nyújtáshoz
- vaj a piteforma kikenéséhez
A töltelékhez:
- 4 tojás
- 3 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál barna cukor
- 3 kezeletlen héjú citrom
- 1 csapott evőkanál liszt
Elkészítés:
Először a linzer tésztát készítjük el. A barna cukrot és a lisztet összekeverjük, majd a vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgát is. A tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A piteformát vajjal kikenjük. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tésztát a formába terítjük úgy, hogy kb.2 cm magas széle legyen.
Előmelegített sütőben a tésztát 170 fokon 10 percig sütjük.