Ma Julianna névnap van! Ilyen a Juliannák személyisége

Ma Julianna névnap van! Ilyen a Juliannák személyisége

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ma Julianna névnap van! Ilyen a Juliannák személyisége

Eredete, jelentése

Julianna latin eredetű név, jelentése: a Julius nemzetséghez tartozó, Jupiter istenhez tartozó, neki szentelt ember. Jupiter a római mitológiában szereplő főisten, aki mindent és mindenkit irányít. Igen ritka név, nem szerepel a 100 leggyakoribb női neveink közt. A Juliannával rokon nevek: Juliána, Julinka, Julitta, Zsüliett.

Igazi nő

A Juliannák igazi nők, aki finomságukkal, érzékenységükkel számtalan meghitt és érzelmes pillanatot képesek okozni másoknak.


Megjelenésükre, környezetükre általában sokat adnak, de mindig arra törekednek, hogy természetes összképet mutassanak. A túl látványos smink és a túlzásba vitt öltözködés meglehetősen távol áll tőlük.

Gyermeki én

A Juliannákra jellemző, hogy személyiségükben idősebb korukban is aktívan él a kislány, aki szeretetre, megértésre és bátorítására vágyik. A Juliannák egyáltalán nem elveszett emberek, de a biztos háttér a szokásosnál is fontosabb a számukra. Folyamatos bátorítás nélkül ugyanis elveszíthetik önbizalmukat és kezdeti lendületüket is. Szükségük van egy kézre, aki a kezüket fogja, történjen bármi is.

Önbizalom

A Juliannák okos, gyors észjárású emberek, de igazán sikeresek leginkább akkor tudnak lenni, ha biztos hátteret tudnak maguk mögött. Szükségük van a folyamatos megerősítésre és bátorításra, amely növeli önbizalmukat. Sajnos ennek hiányában hajlamosak elkeseredni a kezdeti kudarcokon és ilyenkor előfordul, hogy gyorsabban feladják, mint kellene.

Művésznők

A Juliannákban gyakran van művészi hajlam. Ez jelentheti azt is, hogy aktívan dolgoznak művészként, de leginkább azt, hogy komoly igényük van arra, hogy környezetük szép legyen, és ehhez saját kezűleg is hozzájárulnak. Előszeretettel díszítik az otthonukat, szeretnek saját maguk készítette díszek között lenni, vagy akár saját készítésű darabokat viselni.

Szabadság

Gyakori ellentmondás a Juliannák életében, hogy bár óriási szükségük van támogatásra és megbízható háttérre, ezzel szemben az is igaz rájuk, hogy meglehetősen nagy szabadságigényük van. Szükségük van arra, hogy magukra is fordíthassanak időt, ezért például a gyerekvállalás első időszaka a szokásosnál is nagyobb megerőltetést jelent nekik.

Párkapcsolat

A Julianna név viselői sok szempontból tökéletes feleségek, és még tökéletesebb anyukák. A párkapcsolatban érzékeltetik a férfi dominanciáját, rendszeresen kikérik párjuk véleményét, tanácsát és meg is fogadják ezeket.

Ha elég teret kapnak arra, hogy saját magukra is fordítsanak időt, akkor megértő, szerető és gondoskodó társakká válnak, akik igazán meleg otthont teremtenek családjuknak.

Erősségek

A Juliannáknak általában erőssége a kreativitás, a szépre való törekvés, a finoman nőies megjelenés, valamint az ezzel összhangban álló kedvesség és báj. Könnyen építenek ki kapcsolatokat és szeretik jól érezni magukat. Ez általában fontosabb nekik, mint az, hogy ők domináljanak az egyes helyzetekben. Sok barátjuk van, hiszen aki megismeri, gyorsan a szívébe zárja őket.

Erősítendő területek

A Juliannák gyakran nehezen kezelik a másságot és az ezzel járó szituációkat, pedig igazából nem akar rosszat senkinek. Egyszerűen csak nehezen tudják beleképzelni magukat más helyzetébe, sokszor ez csak akkor megy, amikor őket is negatívan ítélik meg valami miatt. Emellett nehezen viselik a kritikát és előfordul, hogy soha nem ismerik el, hogy nem volt igazuk. 

Családanyák

A Juliannáknál keresve sem lehetne jobb családanyákat találni. Kreatív, érdekes játékokat találnak ki a gyermeküknek, könnyen teremtenek kapcsolatot a gyerek barátaival és azok szüleivel is. Eredeti és szórakoztató gyerekpartikat tartanak, ahova minden vendég visszavágyik. Képes arra, hogy úgy legyen jelen, hogy biztosítsa a rendet, de ne feszélyezze a többieket. Kiváló vendéglátó, családanyaként szeretetteljes, meleg viszonyt tart gyermekeivel.

Nagyon boldog névnapot minden Juliannának!

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!