Február 20-23.: Az idegenvezetők világnapja – Gyere el Te is!

Február 20-23.: Az idegenvezetők világnapja – Gyere el Te is!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Február 20-23.: Az idegenvezetők világnapja – Gyere el Te is!

Február utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre az Idegenvezetői Világnap. A világnap célja az idegenvezetők munkájának népszerűsítése. Ebből az alkalomból az idegenvezetők társadalmi munka keretében mutatják meg nekünk Budapest és több magyarországi nagyváros nevezetességeit. Aki ezt a cikket olvassa, ossza meg a hírt ismerőseivel, hogy minél többen értesüljenek erről az eseményről! 

1985 óta világszerte sok országban ünneplik, egyes európai fővárosokban egy hétig tartó ünnepsorozat bontakozott ki belőle. Magyarországon 2014-ben február 20. és 23. között rendezik meg.   

A főváros más szemmel

Idegenvezetők kíséretében végigjárhatjuk a hétköznapokból jól ismert utcákat, amelyeket most új nézőpontból vehetünk szemügyre: megismerhetjük történetüket, és még sok egyéb érdekes információval lehetünk gazdagabbak. Ellátogathatunk olyan múzeumokba és egyéb intézményekbe, ahol még sohasem jártunk, megismerhetjük fővárosunk rejtett értékeit.  Tematikus utcák

Budapest egyes utcái ma már kulturális és művészeti központok. Hangulatos galériáik, könyvesboltjaik, színházaik, üzleteik látogatottsága évről évre nő. Éttermeikben gasztro-különlegességeket kóstolhatunk. A tematikus és bevásárlóutcák speciális programokat tartogatnak erre a hétvégére, erről a bevasarloutca.hu oldalon olvashatunk.   

Ingyenes autóbuszos és hajóutak

A vasárnapi események központi helye egy bevásárlóközpont lesz, ahonnan óránként indulnak majd városnéző autóbuszok és hajók. Bringóhintós városnézés is lesz. A kerekesszékesek számára speciális autóbuszos túrákat szerveznek. Az autóbuszos túrákon és a hajókirándulásokon díjmentes a részvétel, de előzetes regisztráció szükséges.

Gyalogos városnéző séták a főváros több pontjáról indulnak. Beléphetünk olyan épületekbe, ahol még sohasem voltunk, és lesznek meglepetések is.    A programválaszték napról napra bővül. A kirándulásokról, az indulási időpontokról és helyszínekről részleteket, valamint regisztrációs lehetőségeket itt találsz.  

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!