Hozzávalók:
– 1,3 kg sovány darált marhahús
– 1 kis fej vöröshagyma, felaprítva
– 1 kaliforniai paprika, felaprítva
– 1 nagy zsömle, áztatva és kifacsarva
– 1 tojás
– 10 dkg főtt brokkoli (nem szétfőtt)
– 10 dkg főtt sárgarépa
– 2 ek. paradicsompüré
– 1 kiskanál frissen őrölt bors
– 2 kiskanál só
Elkészítése:
1. A darált húst megfűszerezzük, hozzáadjuk az olajban megdinsztelt hagymát, paprikát, zsömlét, sárgarépát és tojást.
2. Egy hosszúkás sültes tál aljába helyezzük el a darált hús felét nyomjuk a közepébe a brokkoli darabokat, majd a maradék húst tegyük a tetejére. Simítsuk el a tetejét.
3. A 180 C-ra melegített sütőben süssük 1,5 órát. 20 perccel azelőtt, hogy elkészülne, vegyük ki a húst a sütőből, és kenjük be a tetejét a paradicsompürével. Süssük még 20 percet. A paradicsomtól szép, pirosas színe lesz a fasírtnak.
4. Hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan szedjük ki a formából. Petrezselymes vagy sült burgonyával fogyasszuk, és friss tavaszi zöldségsalátával.