8 fantasztikus érv az ősz mellett

8 fantasztikus érv az ősz mellett

Címlap / Életmód / Egészség / 8 fantasztikus érv az ősz mellett

A nyár után kesergők sebnyalogatása az, amikor szív nélkül dicsérik az őszt. Valójában azok szeretik igazán az őszt, akiknek van kertjük, mert ilyenkor olyan munkát végezhetnek, mely hosszú távú, örömteli befektetésnek számítanak. A városiak már inkább csak azért kedvelik ezt az évszakot, mert nem perzseli őket a falak között rekedt forró levegő, és az ősz mindig együtt jár az új divatirányzatú öltözékkel.

Az őszi gyümölcsök

Őszre már mindenkinek elege van a cukros, vízalapú dinnyéből. Viszont ott van a szőlő, aminek rengeteg jó élettani hatása van. Emellett ott a szüret időszaka, az érzés, hogy jó borok születnek majd ebből a gyümölcsből. 

A másik gyümölcs a szilva, ami szintén nagyon egészséges, és melyből nagyon finom lekvárt lehet készíteni, vagy aszalni lehet – ami számos nagyon finom étel alapja lehet.

Ősszel igazi az esküvő

Ez az évszak, főleg a kora ősz a legalkalmasabb az esküvőkre. A nyári meleg nem túl komfortos egy menyasszonynak, ahogy a násznépnek sem. Könnyebb a díszítés is a tavaszi esküvőhöz képest, hiszen sok szép virág, növény van, elérhetőbb áron. 

Ezen felül nyáron a vendégek nyaralási idejéhez is alkalmazkodni kell(ene), ami nagyban megnehezíti azt, hogy mindenki aki fontos, ott legyen a nagy napra. Feltéve, ha nagy esküvőről van szó.

Túrázók évszaka

Minden évszakban jó túrázni, kirándulni, ám ősszel a legjobb, mert ilyenkor már nincs kánikula, ami bizony egy komolyabb túra esetén komoly hátrány lenne. 

Az ősz lehetőséget ad a tél előtt olyan programok szervezéséhez, mely aktív testmozgás a szabadban, családi vagy baráti program a jó levegőn. 
Ilyenkor számtalan látnivaló van, hiszen olyan színkavalkádot láthatunk, mely szinte hihetetlen lenne, ha nem látnánk.

Egymás megismerésének időszaka

Az emberek több időt töltenek összezárva, ami – normális esetben – egymás jobb megismerésének lehetőségét hordozza magában.

Ez vonatkozik a baráti társaságokra, a család tagjaira, és természetesen a szerelmespárokra is.

Ilyenkor van a kertben a legtöbb munka, melyet hétvégenként együtt végez az emberek nagy többsége, így közösségek „rázódnak” össze a közös cél érdekében.

Nem feltétlenül az elmúlás ideje

Bár a természet aludni készül, utoljára még megmutatja magát annak gyönyörűsége. A tél előtt még ott van az ősz színkavalkádja, ott vannak a természet zajai. 

Az ősz valójában felkészülés a télre, de leginkább az utána következő tavasz lehetőségeit teremtjük meg. 
Ilyenkor ültetünk fát és bokrot, hogy tavasszal minden virágba borulhasson. Ilyenkor adunk lehetőséget a tavaszi újjászületésnek, pompának, örömnek.

A kreativitás időszaka

Az őszi színek, a nyári élmények igen inspirálólag hatnak az emberekre, főleg a gyerekekre. Ilyenkor már időnk is van, hiszen visszazökkentünk a megszokott rutinba.
Így sokan ilyenkor szakítanak időt arra, hogy kreatív ötleteiket megvalósítsák. Természetesen ebben az is közrejátszik, hogy közeledik a karácsonyi készülődés időszaka, ami mindenkit megihlet.
Ilyenkor van a ruhásszekrényben nagytakarítás is, mely magával hozza az olyan tevékenységeket, mint a varrás. A nők nagy része ősszel kreálja újra magát, a nyárból töltekezve, megfiatalodva.

Végre minden elérhető

Ilyenkor már minden és mindenki visszazökken a régi kerékvágásba. Nincs rövidített nyári nyitva tartás, nem látunk olyan feliratokat, hogy „szabadság miatt zárva”. 
Ez az az időszak, amikor újraindul az „élet”, és mindent el tudunk intézni, hiszen mindenki új energiákkal indul dolgozni, minden új lendületet kap. 
Ősszel az anyukáknak akad némi idejük – az iskolakezdés után – kipihenni a nyár fáradalmait, az egyedül otthon lévő gyerekek iránti aggodalmat, csatazajt. Újra rendszer van a világban, mely nem igényel folyamatos újratervezést.

Vénasszonyok nyara

Az ősz az az időszak, amikor végre minden újból átlátható, és ami csodás színeivel vezet bele minket a télbe, óvatosan. 

A nyári kavalkád után kicsit megpihenhetünk, értékelhetjük, feldolgozhatjuk a friss élményeket, és egyúttal elkezdhetjük tervezni a jövő évet, az idei év tapasztalatai alapján.

És hogy egy pillanatra elkaphasson minket utoljára a nyári életérzés, felelevenítve a nyár mozgalmas időszakát, ott van a vénasszonyok nyara is…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást