Fajitas, a spanyol specialitás

Fajitas, a spanyol specialitás

Címlap / Életmód / Receptek / Fajitas, a spanyol specialitás

Avagy pitába zárt sült csirkemell paradicsomsalátával és lecsóval, mexikói salátával vagy babbal tálalva.

Hozzávalók

– 1/2 kg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
– 2 gerezd fokhagyma
– só
– frissen őrölt bors
– étolaj
– 2 fej apróra vágott hagyma
– 2 apróra vágott édes zöldpaprika
– tortilla (pita)
– Pico de Gallo (paradicsom, zöld hagyma, estleg csípőspaprika keveréke sóval, oliva olajjal és borssal ízesítve)
– Köretnek: fagyasztott/nyers bab vagy mexikói saláta
– koriander (nem kötelező)
– csípős paprika (nem kötelező)

Elkészítése

1. Készítsük el a pico de gallo-t: kockázzunk fel 4 paradicsomot, 3 szál zöldhagymát, esetleg csípőspaprikát, majd sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy kis olivaolajjal.

2.
Szeleteljük fel csíkokban a csirkemellet. Dörzsöljük be a zúzott fokhagymával, sóval és borssal.

3.
Egy nagy serpenyőben kis olajon pirítsuk 2-4 percig, ameddig a hús átsül. Szedjük ki és fedjük le, hogy ne hűljön ki.

4.
Ugyanebben a serpenyőben kis olajban puhítsuk meg a hagymát, zöld paprikát. Ez kb. 4-5 perc.

5.
Helyezzük tányérra a pitát, tegyük rá a forró húst, kanalazzunk rá pico de gallo-t, a paprikás keveréket. Köretként ehetünk babot és/vagy mexikói salátát.
Díszítsük korianderrel és csípőspaprikával.

Tipp:
A csirkehús helyett süthetünk sertéskarakt is. A húst szeletelhetjük és kikloffolhatjuk, majd így süssük meg.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást