Egy régi ingatlanos trükk szerint pár perccel a potenciális vevők érkezése előtt vanília esszenciát kell csöppenteni egy darabka fóliára, és azt betenni a sütőbe, hogy amikor a látogatók belépnek, otthonillat köszöntse őket.
Ezek a sütemények is gyorsan ünnepi illatokkal lengik majd be a lakást, de a legjobb, hogy utána még meg is lehet enni őket.
3/5 Fahéjas tekercs
Hozzávalók a tésztához: 500 g finomliszt, 1 ek tejpor, 3 ek cukor, 1 csipet só, 1 db tojás, 1 db tojássárgája, 150 ml tej, 20 g friss élesztő, 80 g vaj (olvasztott).
Hozzávalók a töltelékhez: 100 g barnacukor, 50 g vaj, 1 evőkanál fahéj.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrd össze és keleszd egy órán át, ez alatt nincs vele dolgod. Ha már a duplájára kelt, nyújtsd kb.
3 cm vastagra, és a krémesre kevert töltelékkel kend meg, csavard fel, vágd csigákra és tedd kivajazott tepsibe, majd ismét hagyd a duplájára kelni. Tedd előmelegített sütőbe, és amikor már félig kész, locsold meg a vaníliás tejjel, majd süsd aranybarnára.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!