Egy régi ingatlanos trükk szerint pár perccel a potenciális vevők érkezése előtt vanília esszenciát kell csöppenteni egy darabka fóliára, és azt betenni a sütőbe, hogy amikor a látogatók belépnek, otthonillat köszöntse őket.
Ezek a sütemények is gyorsan ünnepi illatokkal lengik majd be a lakást, de a legjobb, hogy utána még meg is lehet enni őket.
2/5 Bundában sült almaszeletek
Hozzávalók: 3 nagyobb, savanykás alma, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tej, 8 dkg törökmogyoró (durvára tört), 2 ek vaníliás cukor, 1 csipet só, 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt), fahéj ízlés szerint, 1 teáskanál rum (vagy rumaroma), 2 dl napraforgó olaj (vagy vaj), a tálaláshoz porcukor és fahéj.
Elkészítés: Az almákat pucold meg és vágd vékony karikákra, közepükről távolítsd el a magházat.
A többi hozzávalóból készíts sűrű tésztát, az almák mindkét oldalát forgasd meg előbb lisztben, majd a tésztában, és forró olajban vagy vajon hirtelen süsd meg őket, tálaláskor hints rájuk fahéjas porcukrot.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!