VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A Székelyföldről származó kürtőskalács az adventi forgatagok kedvelt édessége. Édes, kelt tésztából készítik, faszénparázs fölött állandóan forgatva sütik meg. A kész kürtőskalácsot fahéjas cukorba, dióba, kókuszreszelékbe forgatják.
Otthon is bátran megpróbálkozhatsz ennek a mini változatnak az elkészítésével. Ha vannak otthon kis fémcsövecskéid habroló készítéséhez, remek segítőid lesznek a házi kürtőskalács sütésében is. Fontos, hogy konyha hőmérsékletű anyagokkal dolgozz!
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 10 dkg cukor
- kb. 2 dl meleg tej
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál cukor + fahéj a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az élesztőt, 5 dkg cukrot és annyi meleg tejet, hogy tésztánk jól gyúrható legyen. A vajat megolvasztjuk, a tésztára öntjük, majd a vajas tésztát hólyagosra dagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.