Fahéjas házi kürtőskalács, a tökéletes karácsonyi csemege

Címlap / Életmód / Receptek / Fahéjas házi kürtőskalács, a tökéletes karácsonyi csemege

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

A Székelyföldről származó kürtőskalács az adventi forgatagok kedvelt édessége. Édes, kelt tésztából készítik, faszénparázs fölött állandóan forgatva sütik meg. A kész kürtőskalácsot fahéjas cukorba, dióba, kókuszreszelékbe forgatják.

Otthon is bátran megpróbálkozhatsz ennek a mini változatnak az elkészítésével. Ha vannak otthon kis fémcsövecskéid habroló készítéséhez, remek segítőid lesznek a házi kürtőskalács sütésében is. Fontos, hogy konyha hőmérsékletű anyagokkal dolgozz!

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 10 dkg cukor
  • kb. 2 dl meleg tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál cukor + fahéj a szóráshoz

Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az élesztőt, 5 dkg cukrot és annyi meleg tejet, hogy tésztánk jól gyúrható legyen. A vajat megolvasztjuk, a tésztára öntjük, majd a vajas tésztát hólyagosra dagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!