Tudtad, hogy a fagyasztó segítségével nem csak az ételek élettartamát növelheted meg, de még a főzést is felgyorsíthatod? Ha megfogadod ezt a 7 tippet, jó pár percet nyerhetsz!
2/7 Fagyaszd le a szószokat
A szószokat mindig érdemes lefagyasztani, hiszen amikor később szükséged lenne rájuk a főzéshez, már csak elő kell venned őket a fagyasztóból. Szuper példa erre a paradicsompüré, amiből szinte sosem elegendő egyetlen üveggel, viszont kettő általában már sok lenne. Ezt nyugodtan elteheted például a fagyasztóba, de kis adagokban. Próbáld ki az alábbi trükköt: egy sütőpapírra merj ki belőle kisebb adagokat, majd tedd be így a fagyasztóba egy időre.
Ha már megkeményedett, formálj kis gombócokat belőle és tedd át egy légmentes zacskóba, és később főzésnél mindig fokozatosan adagolhatod az ételhez. Így nem fogsz pazarolni!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!