Otthon a gyermekkel keményebb meló, mint bejárni dolgozni

Otthon a gyermekkel keményebb meló, mint bejárni dolgozni

Címlap / Életmód / Család / Otthon a gyermekkel keményebb meló, mint bejárni dolgozni

85% szerint húzósabb dolog gyereket nevelni, mint dolgozni járni

Egy felmérés keretein belül 1500 szülőt kérdeztek meg arról, hogyan vélekednek a gyermekfelügyeletről, gyereknevelésről, avagy nehezebbnek tartja-e ezt a feladatot, mint a hétköznapi munkavégzést. A megkérdezettek közül 15% úgy értékelte, hogy otthon maradni a gyerekekkel nehéz munka, de nem találták nehezebbnek, mint amikor a munkahelyi gondjaikkal kellett megküzdeniük.

Velük szemben álltak 30%-ban azok, akik szerint nagyon nehéz feladat a gyereknevelés, nehezebb a dolguk, mint amikor be kellett járniuk dolgozni. A fennmaradó 55% pedig szintén az utóbbi válaszadókhoz csatlakozott, de ők hozzátették, hogy még úgyis nehezebb feladat számukra a gyereknevelés, mint a munka, hogy kapnak támogatást a rokonoktól, nagyszülőktől, tehát nem kizárólag párként kell megoldaniuk az összes feladatot és felmerülő problémát.

Nem feltétlenül könnyebb így, de azért jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül

A kutatást levezénylő bőrápoló cég szóvivője úgy nyilatkozott, a céljuk elsődlegesen az volt, hogy megmutassák a szülőknek, bármennyire is nehéznek érzik a feladataikat, nincsenek egyedül. Gyakorlatilag mindenki úgy ítélte meg, hogy nehezebb dolog otthon maradni a babákkal, mint bejárni dolgozni, még akkor is, ha a nagyszülőktől, rokonoktól érkezik segítség. A kezdő szülőket sokként érheti az a rengeteg újdonság, stressz és feladat, ami egy csecsemő születésével együtt jár.

Ezért vállalnak egyre kevesebben gyereket? Egy felmérés szerint nehezebb otthon maradni, mint dolgozni

Önmagában már a gyakori ébredés, az éjszakázás is bőséges stresszforrás, ami éppúgy megnehezíti a partnerrel való kommunikációt, mint a türelem és a hidegvér megőrzését.

Egy új családtag érkezése mindig gyökerestől felforgatja a pár, család életét, és erre talán nem is lehet felkészülni – valószínűleg ezért is vélik olyan sokan, hogy a gyereknevelés jóval keményebb dió, mint a munkakör, amit korábban betöltöttek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást