Ezért együnk hajdinát! + 2 hajdinás recept

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ezért együnk hajdinát! + 2 hajdinás recept

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Ismeritek a hajdinát? Ezt a lisztes magja miatt a gabonafélékhez sorolt, ennek ellenére botanikailag a keserűfű-félék családjába tartozó növényt, amely a reformtáplálkozás egyik alapanyaga, és táplálkozás-élettani szempontból nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott étrend kialakításában? Ugye, hogy nem sokan ettetek még belőle készült ételt?  Sajnos nagyon ritkán kerül a magyar családok asztalára – pedig számos érv szól a fogyasztása mellett.

Edd magad egészségesre!

A hajdina vitaminok és ásványi anyagok kész tárháza.

Nagyobb mennyiségben tartalmaz a csontok egészségét biztosító kalciumot (324 mg//100 g), az idegek és a hormonok működését befolyásoló magnéziumot (85 mg/100 g), a normál szívműködéshez nélkülözhetetlen káliumot (324 mg/100 g),  nátriumot (4,4 mg/100 g), a vérképzésben részt vevő vasat.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!