Ezektől a home office képektől rögtön kedved lesz átrendezni az íróasztalodat

Ezektől a home office képektől rögtön kedved lesz átrendezni az íróasztalodat

Címlap / Otthon / Dekor / Ezektől a home office képektől rögtön kedved lesz átrendezni az íróasztalodat

Amikor életre kel

A természetes anyagok és a cserepes növények mind-mind sokkal üdébbé, élettelibbé, frissebbé teszik az otthoni munkaállomásodat, így segíthetnek abban is, hogy kreatívabb, energikusabb és hatékonyabb legyél.

És persze nem mehetünk el szó nélkül a falra szerelt rács mellett sem, ami remek lehetőséget teremt a cetlik, emlékeztetők, jegyzetek és vázlatok szem előtt tartásához.

 

Van fókusz?

Attól függően, hogy milyen típusú munkát végzel, lehet, hogy nem annyira a kreatív energiáid felszabadítására, mint inkább az összpontosításra, figyelemre, a külvilág kizárására van szükséged.

Ebben segíthet egy sötétebb színű fal, ami lehet akár a szoba fókuszpontja, de ha csak az íróasztal mögötti részt fested le, akkor a tér funkcióját is elválaszthatod vele.

A monokróm képek és kiegészítők segítenek, hogy a tér kellemes és otthonos legyen, de ne terelje el fölöslegesen a figyelmedet.

 

Hogy minden szem előtt legyen

Vannak munkák, amelyeknél fontos, hogy bizonyos dokumentumokat, inspirációs képeket, tervrajzokat szem előtt tarts.

Ha kijelöltél az otthoni irodádnak egy sarkot, és van itt szabad falfelület, olcsó és látványos, egyben praktikus megoldás, ha parafával borítod: néhány óra alatt megvagy a DIY projekttel, ami hangulatossá és hasznossá teszi a teret.

 

A stílus mindenek előtt

Az egyik legjobb dolog az otthoni irodában, hogy tényleg úgy rendezed be, ahogyan kedved tartja.

Itt nincsenek kollégák, nem figyel a főnököd, így egészen nyugodtan megmutathatod a saját stílusod, olyan teret alakíthatsz ki, amiben jól érzed magad.

Mindegy, hogy egy könyvelő cégnél vagy ügyvédi irodánál dolgozol, ha az tetszik, az otthoni munkaállomásod akár pink párnákkal dekorált is lehet, a lényeg, hogy a dekoráció ne menjen a funkció rovására.

Egyébként minden más megengedett!

 

Ha kevés a hely

Egy otthoni munkaállomásnak néha egy egészen aprócska beugró is elegendő – itt például még a klasszikus íróasztal sem foglalja a helyet, az egyszerű, bakácsboltban kapható lécet egy fali panelre fektették, illetve két dróttal fogták a falhoz.

A fali rács helyet ad a fontos cetliknek és egy kis dekornak, és máris kész az ideális munkakörnyezet.

 

Fordítva

Nem szereted, ha háttal vagy az otthonod eseményeinek?

Akkor ne a falhoz told az asztalodat, hanem fordítsd kifelé őket, elszeparálva így egy kis dolgozósarkot.

Vehetsz speciális formájú íróasztalt, de két kisebb asztalkát is összetolhatsz, hogy kialakítsd a saját kis irodasarkodat, ahonnan szemmel tudod tartani az eseményeket, mégis el tudsz mélyedni a feladataidban is.

 

Együtt dolgozva

Ha előfordul, hogy mindketten otthon dolgoztok, nem árt, ha mindkettőtöknek jut hely, és senki nem szorul ki a konyhaasztalhoz.

Egy hosszabb asztal és a két egyforma szék remek lehetőséget teremt a közös munkára, de arra is, hogy egymás közelében, mégis mindketten zavartalanul dolgozzatok – a falra fúrt OSB lap pedig egy nagyon egyszerű, olcsó, mégis szuper látványos DIY megoldás, amitől az otthoni munkaállomás gyönyörűen besimul egy skandináv stílusú otthonba.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást