Ezeket csak az éjszakai baglyok érthetik meg

Ezeket csak az éjszakai baglyok érthetik meg

Címlap / Életmód / Egészség / Ezeket csak az éjszakai baglyok érthetik meg

Akadnak az éjszakai baglyok, akadnak a korán kelők, és vannak, akik legszívesebben mindig aludnának. A világ rendje valahogy mégis azokhoz igazodott, akik a reggeli órákban kelnek, és éjszaka aludni indulnak, így, ha a te biológiai órád másképp ketyeg, néha nehéz együtt élni a világgal.

Időzített e-mailek

Hetente legalább egyszer előfordul veled, hogy időzítesz egy e-mailt, így senki nem fogja látni, hogy valójában hajnal kettőkor írtad, a közösségi oldalakra feltöltött posztjaidra pedig csak órákkal később érkezik bármiféle válasz, mert amikor megírtad őket, már réges-rég mindenki az igazak álmát aludta.

Estig semmi sincs kész

Lehet, hogy egész nap dolgoztál, de úgy érzed, semmit nem csináltál addig, amíg este végre neki nem kezdesz kitakarítani a spájzot, meg nem nézel egy teljes Jóbarátok évadot, vagy végig nem látogattál legalább hét szórakozóhelyet. 

Az élet szerinted éjszaka kezdődik, ezért a fontos dolgokat is ekkorra időzíted.

Megszoktad, hogy mindent csendben csinálsz

Hogy ne ébreszd fel a szüleidet, a lakótársadat, a párodat, a gyerekeket, vagy a kiskutyát

Tulajdonképpen annyira megszoktad, hogy mindent csendben kell csinálnod, hogy napközben is lopakodó üzemmódra kapcsolsz, amikor felállsz az íróasztalod mellől egy pohár vízért.

Van egy barátod egy másik időzónában

Amikor már mindenki elaludt az ott alvós buliban, vagy a párod dőlt ki, és most jóízűen hortyog melletted, kilopakodsz a fürdőszobába, hogy videótelefonon felhívd azt a haverodat, aki egy másik időzónába költözött, és te vagy az egyetlen, akivel képes kapcsolatot tartani. 

Mire ő is nyugovóra tér, remélhetőleg valaki már itt is felébred.

Minden éjjel-nappalit ismersz a környéken

A legjobb ötleteid éjszaka születnek, de hiába érzed úgy, hogy felfedezted a legtökéletesebb muffin receptjét, ha éppen nincs otthon se kókusztej, de banán chips.

Tulajdonképpen állandóan bosszant, hogy a szolgáltatók nem állnak készen a kiszolgálásodra akkor, amikor szükséged lenne rájuk, de cserébe a környék összes éjjel-nappaliját ismered, és tudod, hogy mit hol lehet kapni, a boltosok pedig már a keresztneveden szólítanak.

Mindenki kidől mellőled

Minden barátod elálmosodott és készen áll a haza indulásra, amikor te éppen elkezded élvezni a bulit, és nem érted, hogy minek jöttek el, ha az előtt hazamennek, hogy egyáltalán bármi is történt volna. 

Mikor hajnalban már csak néhány ember tántorog álmosan a tánctéren, te még bemutatod a robotmozgást és a Dirty Dancing legjobb jeleneteit.

Minden túl korán van

Noha az ágy éjszaka cseppet sem vonz, reggel annál nehezebben ereszt, és szinte nem létezik olyan program, ami ne lenne túl korán.

Ha pedig valaki 12 óra előtt kérni meg tőled valamit, az magára vessen, és vállalja a következményeket. A legjobb, ha ő is este 9 utánra időzíti az e-mailjét.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!