Bár mindannyian azt tanuljuk, hogy a legjobb kalciumforrásnak a tejtermékek számítanak, manapság már több olyan kutatási eredmény is napvilágra került, amik ennek éppen ellenkezőjét állították. Különösen a nagymértékű, 3-4 deciliternyi tej, vagy ennek megfelelő tejtermék már növelte a csontritkulás, csonttörés esélyét. Szerencsére a kalcium is pótolható növényi formában sőt, rengeteg olyan növény van, amelyik egységnyi adagjában többszörösét tartalmazza a tejtermékekben található kalciumnak.
3/6 Mák
A mák előkelő helyen szerepelhet a listán, ugyanis 100 grammonként 1400 milligramm kalciumot tartalmaz, tehát elegendő egy szelet bejgli, egy adag meggyes-mákos rétes, és már túl is teljesítetted a napi ajánlást!
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
4/6 Földimogyoró és mandula
A magvakat nem árt csínján fogyasztani, mert egyrészt magas a zsírtartalmuk, másrészt – bár rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaznak –sok fitát van bennük, ami nagymennyiségben emésztési nehézségeket okozhat. A legtöbb sózatlan magot ennek ellenére érdemes időről időre beiktatni az étrendbe, mert számtalan hasznos tulajdonságuk mellett magas a kalciumtartalmuk is. A manduláé kiemelkedő, 252 grammonként 225 milligramm, ami több, mint a duplája 100 ml zsíros tejnek. A földimogyoró sem marad le túlságosan: 100 grammonként 225 milligramm kalciumot tartalmaz.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
VIDEO A legerősebb csillagjegy párosok, akik tökéletes házastársak lesznek