Jelek, hogy egy igazi férfi szerelmes beléd – Hogyan kommunikál veled?

Jelek, hogy egy igazi férfi szerelmes beléd – Hogyan kommunikál veled?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Jelek, hogy egy igazi férfi szerelmes beléd – Hogyan kommunikál veled?

Egy szerelemes férfi nem csak kimondja, hogy szeret, hanem nonverbális eszközökkel is kommunikál, melyek legtöbbször tisztábban érthetőek minden harsány, teátrális szóbeli megnyilvánulásnál. Megcsókol – puhán, lágyan, reggel, ahogyan elindul az új nap, és este, a mögöttünk álló nap lezárásaként.

A csók nem feltétlenül végződik szeretkezéssel, hanem egyszerű, néma szeretetnyelvként újra és újra elmélyíti a közöttünk lévő érzést. A nem szexuális együttlétet ösztönző érintések, megnyilvánulások mind a kapcsolatunk várát erősítik. Azt mutatják, egy sokkal magasabb, intimebb zónában utazunk már, és felbecsülhetetlen számunkra az elköteleződés érzelmi biztonsága. Úgy érint meg, hogy szeme egyre azt pásztázza, nekem hogyan tud örömet okozni.

Mert ebben az egészséges, kölcsönös, tiszta, őszinte érzéseken alapulókapcsolatban minél több szerelmet adok, annál többet kapok vissza tőle. Magához von,hosszan átölel, álmában is, öntudatlanul is – ezernyi mozdulat, ami azt súgja, ő is, hát persze, hogy igen. Nekem mégis a szó kell, hogy hosszan a szemembe nézve kimondja végre, a megkésett vallomás pedig satírozza pirosra a szívecskéket kettőnk körül.

Tisztelettel bánik velem. Egy férfi, aki szívéből szeret, soha nem bánik a nővel lekezelően, nem alázza meg őt sem mások előtt, sem négyszemközt, hanem tisztelettel fordul felé.

Előfordulhat, hogy egy-egy indulatosabb vita hevében ez a tisztelet nem mutatkozik meg kellőképpen, de a szerelmes férfi ilyenkor sem arra törekszik, hogy megsértse a nő lelkét vagy sárba tiporja az önbecsülését. Meghallgat, megbecsüli és komolyan veszi az észrevételeimet, elfogadja az ízlésemet, türelmes a hangulatváltozásaimmal, komolyan veszi a problémáimat, kikéri a véleményemet és a döntéseiben mérlegeli azt, udvarias és lovagias kettesben és mások előtt is. És eszébe sem jut agresszívvé válni, netán kezet emelni, vagy mérgező, lehúzó szavakkal becsmérelni.

Mindig bókol. Lehet, hogy viccesen, ügyetlenül, sután, és az is, hogy amit kimond, az szerelemköd-ihlette fatális tévedés, mégis fontosabb e néhány szó bármilyen kiművelt, alfahím szótárból lopott üres frázisnál. Akkor is bókol, ha épp lelki romhalmaz vagyok, és úgy is nézek ki. Akkor is, ha elveszítettem a hitem, a lendületem, elfogyott az összes motiváció, és még a hajvasaló is szétégette az ujjaimat. Egyetlen ölelés és néhány megerősítő mondat újra széppé varázsol, mert minél pozitívabban látom önmagam, annál boldogabb és derűlátóbb vagyok a kapcsolatunkat illetően is.

Mások előtt is megérint, megcsókol, megfogja a kezem. Ezek a gesztusok felém és a világ felé is egyértelmű üzenetek: szeret engem, és azt akarja, hogy ezt mások is megtudják. A szerelmes férfi büszke rám, imád úgy, ahogy vagyok, és ezt mindig hangsúlyozza is. Legyen a nő magas, alacsony, teltebb, sovány, szeplős vagy fogszabályzós, a szerelmes férfi pont így szereti, számára ő az első számú nő, nála nincs fontosabb!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást