5+1 tény, ami bizonyítja, hogy az ételért való közös rajongás fontos egy kapcsolatban

5+1 tény, ami bizonyítja, hogy az ételért való közös rajongás fontos egy kapcsolatban

Címlap / Szerelem / 5+1 tény, ami bizonyítja, hogy az ételért való közös rajongás fontos egy kapcsolatban

Az evés biztonságot ad

Gyerekkorunk kedvelt ételeinek ismerős, finom ízei jó érzéssel töltenek el minket. Az angoloknál neve is van ezeknek a – többnyire sajnos egészségtelen, de annál ízletesebb – ételeknek, ők ugyanis ezeket „comfort foodnak” hívják. A pizza, a tészta tipikus ilyen étel, de nálunk akár a húsleves vagy a szilvásgombóc is lehet comfort food. Egy stresszes nap végén nincs jobb, mint egy kis „komfort étellel” vigasztalódni és ha ezt partnerünk kellemes társaságában fogyasztjuk el, biztosan kisimulnak idegeink.

Együtt lenni és együtt enni a másikkal még sok év együttlét után is kellemes közös tevékenység. 

Az új ízek a kapcsolatot is megfűszerezik

Az ételek és az evés szeretete olyan rajongás, ami nem egy múló hobbi és egészen biztosan életünk végéig elkísér minket. Ha ebben párunk méltó partner, akkor közös életünk egy izgalmas gasztronómiai élményekkel teli utazás lesz.

Ha szerettek új fogásokat vagy különleges ételeket kipróbálni, az ugyanúgy erősíti a kapcsolatotokat, mint mikor külföldön meglepitek magatokat valami izgalmas helyi ételkülönlegességgel, de egy új étteremben eltöltött randi is meghatározó – és összetartó – közös élmény.

Az evés sok nevetés és vita tárgya is lehet

Csokifoltos száj, fogak közé ragadt petrezselyem vagy egy tányérról kirepülő sültkrumpli az étteremben? Az étkezés tevékenysége rengeteg vidám pillanatot rejt, amit jó dolog a partnerünkkel megélni, mert a nevetés fontos.

Nem is gondolnánk, de futnak zátonyra kapcsolatok a párok különböző étkezési szokásai miatt, hiszen nehéz összeegyeztetni egy vegán vagy gluténmentes étrendet egy olyannal, ahol a másik fél előszeretettel fogyaszt gyorskaját. 

Adrijana Bozic/unsplash.com

A közös főzés erősíti a kapcsolatot

A főzés olyan kreatív tevékenység, ami sokak számára kedvelt hobbi. Valakinek szinte terápia, ha egy fárasztó munkanap után a konyhában tehet-vehet, míg mások egész héten azt a több fogásos lakomát tervezik, amivel majd hétvégén megörvendeztetik párjukat, családjukat vagy barátaikat.

Ha a partnered szívesen dolgozik a kezed alá a konyhában, sokkal jobban fogja értékelni a főztöd, mintha csak elé tennéd, mert tudja, mennyi munka, illetve szenvedély szükséges egy ízletes vacsora elkészítéséhez. Ha pedig ő maga is szeret főzni, még jobb, hiszen azok a párok, akik együtt főznek, határozottan boldogabbak!

Az étel megosztása intim cselekedet

Pszichológiai kísérletek bizonyítják, hogy az étel egymással való megosztása az intimitás csalhatatlan jele.

Míg egyeseknek meg sem engedjük, hogy elcsenjenek egy falatot a tányérunkról, addig partnerünkre nem haragszunk emiatt, sőt, mi magunk adunk egy falatot a szájába, ez pedig mély kötődésről árulkodik.

Az ételen való viták után ki lehet békülni evés közben

Senkinek sincs ugyanolyan ízlése – tulajdonképpen semmiben – az étellel kapcsolatban pedig pláne nem. Nem fogsz olyan partnert találni, akinek csak és kizárólag ugyanaz ízlik mint neked, de ez inkább előny, mint hátrány, hiszen így legalább változatosabb lesz az étrendetek!

Partnered hatására megkóstolsz olyan dolgokat, amiket nélküle biztos eszedbe sem jutott volna és fordítva. Ha vitatkoztok azon, hogy mit egyetek, és nincs egyetértés, édes a kibékülés a jóízű evés közben.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!