A turmixgép a konyha egyik leghasznosabb eszköze, a segítségével pedig a smoothie-tól a levesig sok finomságot elkészíthetsz. Azonban tudnod kell, hogy néhány ételt és italt semmiképp sem lenne szabad beleönteni!
Szobahőmérsékletű zöld levelűek
A zöld levelű zöldségek a legegészségesebbek, úgyhogy amikor turmixot készítesz, érthető, hogy szeretnél beletenni párat. Azonban ennél az összetevőnél a hőmérséklet mindennél fontosabb! Ha szoba hőmérsékletűek, sajnos pillanatokon belül barnává változik a színük a mixelés hatására, ami nem éppen a legínycsiklandozóbb végeredményhez vezet. Azt javasolják, hogy használat előtt 5 percre tedd őket a hűtőbe vagy akár a fagyasztóba, így megőrizhetik szép zöld színüket.
Erős aromák
Bármit, aminek erős illata és íze van, jobb, ha nem teszel bele a turmixgépbe. Ilyen a hagyma vagy a chilipaprika, ami a gépbe rakva a gumírozásra is hatással lehet, és tönkreteheti a következő ételeket, amiket elkészítenél vele. Az ízük ugyanis még egy alapos elmosás után is megmarad a gép belsejében, az illatukról nem is beszélve!