Hozzávalók:
4 érett banán 2 evőkanál zabpehely 4 evőkanál liszt 1 mokkáskanál sütőpor 1 mokkáskanál szódabikarbóna 2 tojás 1 evőkanál barnacukor 0,8 dl étolaj pici só 2 dl habtejszín 1 csomag habfixáló 2 dkg csokireszelék
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a barna cukorral, majd lassacskán hozzáadjuk az olajat.
A banánt villával pépesre törjük.
A száraz hozzávalókat is összekeverjük. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a zabpehellyel összedolgozzuk. Picit megsózzuk.
Belekeverjük a pépesített banánt és a tojásos elegyet.
A muffin sütőformát csinos muffin papírokkal kibéleljük.
A formákat ¾-ig megtöltjük.
Ha a banános muffinok kihűltek, szépen kidíszíthetjük a tetejüket.
A habtejszínt a habfixálót hozzáadva kemény habbá verjük.
A habot nyomózsákba téve, vagy akár egy kiskanál segítségével, csinosan a zabpelyhes banán muffinokra halmozzuk.
A tejszínhabos muffint csokireszelékkel megszórva kínáljuk.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!