Nézd meg az apját, menj hozzá a fiához: az erkölcs öröklődik

Nézd meg az apját, menj hozzá a fiához: az erkölcs öröklődik

Címlap / Hírek / Nézd meg az apját, menj hozzá a fiához: az erkölcs öröklődik / 2. oldal

Megtudták, hogy első helyre került a genetika, a második helyre a közös környezet (tehát, hogy ugyanott, ugyanabban a házban nőttek fel), a harmadik helyre pedig az egyéni, személyes élmények futottak be. Mindebből arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a szexuális életről, annak határairól, valamint a kábítószer-használatról alkotott vélemény kb. 50%-ban öröklődik és a fennmaradó 50% annak függvényében dől el, milyen környezetben élünk, milyen a személyiségünk. 

PIUPIU PICS/istockphoto.com

Kiderült, hogy valóban összefügg a két terület, és akik lazábban kezelik a drog-kérdést, könnyebben belemennek az egyéjszakás kalandokba is. Míg azok, akik visszafogottabbak az alkalmi szex területén, egyúttal a droghasználattal szemben sem mutatkoztak annyira nyitottnak, elfogadónak. 

„Az eredményeink arra utalnak, hogy az egyéjszakás kalandok és a drogokkal kapcsolatos erkölcsi nézetek átfedésben állnak egymással. Ezek a kérdések fontos részei a mindennapoknak és a velük kapcsolatos nézeteltérések az erkölcsi preferenciák különbségeiből adódnak. Úgy tűnik, ezek az életmódbeli eltérések részben genetikai alapokon nyugszanak” – összegezte Karinen. 

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy nem csak a férfiaknak érdemes megnézni leendő anyósukat, nekünk is célszerű szemügyre vennünk az apósjelöltünket és odafigyelni a nagypapákról szóló legendákat tekintve. Még, ha nem is lehet a szokásokból, hozzáállásból a végletekig messzemenő következtetéseket levonni, érdekes dolgokat figyelhetünk meg. Ezek pedig akár a jövőt is elénk vetíthetik. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást