Ennek a süteménynek képtelenség ellenállni

Címlap / Életmód / Receptek / Ennek a süteménynek képtelenség ellenállni

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Ez a szedres torta, meglátod, mindenkinek ízleni fog! Egy finom rumos-diós kekszes alap, rajta egy remek szedres-mascarponés krém, a rétegezést pedig a zselében szunnyadó szederszemek zárják. Ráadásul egy kis roppanó szeletelt mandula a tetejére. Mintha csak arra várnának, hogy beléjük harapj!

Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
5 dkg vaj
1 evőkanál rumaroma
tej szükség szerint

A krémes részhez:

250 g mascarpone
2 dl habtejszín
300 g szeder
1 dl víz
1 evőkanál zselatin

A tetejére:

néhány szem szeder
1 csomag tortazselé
1 kiskanál barna cukor
1-2 kanál szeletelt mandula

Elkészítés:

A darált kekszet összekeverjük a darált dióval, az olvasztott vajjal és a rumaromával. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk.

Egy 16 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a kekszes masszát egy evőkanál hátával belenyomkodjuk. Hűtőbe resszük.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!