8 elpusztíthatatlan balkonnövény tűzforró erkélyekre

8 elpusztíthatatlan balkonnövény tűzforró erkélyekre

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 8 elpusztíthatatlan balkonnövény tűzforró erkélyekre

Levendula

A levendula jól viseli a szárazságot és a tűző napfényt is, hiszen mediterrán növény. Nem kell sokat locsolnod, de azért ne hagyd, hogy teljesen kiszáradjon alatta a talaj. Ültetheted balkonládába, de nagyobb cserépbe is, hiszen a levendula, ha jól érzi magát, akár méteres nagyságú bokorrá is nőhet.

Bár közismert gyógynövény, a nagyáruházakban beszerzett levendulát azért inkább ne edd meg. Illatosításra viszont bátran használhatod bájos, lila virágait.

Porcsinrózsa

A porcsinrózsa egy kedves, mutatós kis egynyári. Azon kevesek közé tartozik, akik jól bírják a forróságot és nincsenek különösebben nagy igényeik, mégis igazán mutatósak tölcsér alakú virágaikkal, melyek a halvány rózsaszíntől kezdve a sárgán át a bordóig nagyon sokféle színűek lehetnek.

A porcsinrózsát, vagy más néven kukacvirágot sziklakertbe is gyakran ültetik, de a körülbelül 10-15 centiméteres magasságúra növő virág a balkonládában is mutatós.

Muskátli

A muskátli igazi klasszikus, ha balkonnövényekről van szó. Mivel nem különösebben igényes, és jól alkalmazkodik az időjáráshoz, ezért egy napsütéses erkélyen is jól fogja érezni magát.

A több mint 250 muskátlifajta között te is megtalálhatod a számodra legkedvesebbet, akár fehéret, akár mélyvöröset, akár illatosat, akár szagtalant, akár balkonládába valót, akár futónövényt keresel. Öntözd bőségesen, de ne álljon alatta a víz, télre pedig vidd be a lakásba, különben megfagy!

Árvácska

Talán nincs is olyan, aki még ne ajándékozott volna anyák napjára ebből a kicsi, de mutatós virágból. Az árvácskát könnyű gondozni, napsütésben és félárnyékban is jól érzi magát, tarka virágai pedig szinte vonzzák a tekintetet.

Arra ügyelj, hogy a talaj ne száradjon ki két öntözés között, különösen nyáron locsold bőségesen, ha pedig nagy a meleg, permetezd tápoldattal. Meg fogja hálálni!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást