Mindannyiunkkal előfordult már, hogy több élelmiszert vásároltunk, mint kellett volna, aminek aztán egy része megromlott, és a szemétben végezte. Az élelmiszer-pazarlás tudatos vásárlással viszont elkerülhető, mi több, komoly összegeket is megtakaríthatsz vele. Az egyik legfontosabb lépés ehhez, hogy bizonyos kifejezetten romlandó élelmiszereket mindig fagyasztva vásárolj meg. Sok fagyasztott élelmiszer van, ami olcsóbb, mint a friss változatuk, fagyasztva ráadásul napok helyett akár több hónapig is elállnak. Ez egyrészt a pénztárcádnak is kedvez, visszaszoríthatod vele a pazarlást, és segítségükkel akkor is lesz mit enned otthon, ha éppen nincs kedved vagy időd bevásárolni, de rendelni sem szeretnél. De melyek azok az élelmiszerek, amelyeket mindig jobb fagyasztva beszerezned?
4/5 Hús
Ha húst veszel, legyen szó csirkéről, pulykáról vagy mondjuk marhahúsról, nagyobb mennyiségben általában olcsóbban juthatsz hozzá, mint félkilós csomagolásokban. Fagyasztva is sok élelmiszerboltban találsz húst, de frisset is vehetsz, és amit nem főzöl vagy sütsz meg egyből, azt érdemes minél hamarabb lefagyasztanod. Ez a főzéstervezést is megkönnyítheti, hiszen, ha már bizonyos dolgok a mélyhűtőben vannak, akkor szépen sorban fel is használhatod azokat. Különösen jó megoldás ez akkor, ha általában nem nagy adagokat főzöl egyszerre vagy nem minden nap eszel húst.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!