Mindannyiunkkal előfordult már, hogy több élelmiszert vásároltunk, mint kellett volna, aminek aztán egy része megromlott, és a szemétben végezte. Az élelmiszer-pazarlás tudatos vásárlással viszont elkerülhető, mi több, komoly összegeket is megtakaríthatsz vele. Az egyik legfontosabb lépés ehhez, hogy bizonyos kifejezetten romlandó élelmiszereket mindig fagyasztva vásárolj meg. Sok fagyasztott élelmiszer van, ami olcsóbb, mint a friss változatuk, fagyasztva ráadásul napok helyett akár több hónapig is elállnak. Ez egyrészt a pénztárcádnak is kedvez, visszaszoríthatod vele a pazarlást, és segítségükkel akkor is lesz mit enned otthon, ha éppen nincs kedved vagy időd bevásárolni, de rendelni sem szeretnél. De melyek azok az élelmiszerek, amelyeket mindig jobb fagyasztva beszerezned?
1/5 Bogyós gyümölcsök
A friss, szezonális bogyós gyümölcsök nagyon finomak, de egyrészt a legtöbb helyen nem elérhetőek egész évben, másrészt pedig, ha néhány nap alatt nem fogyasztod el őket, a kukában landolnak. Míg a fagyasztott bogyós gyümölcsöket akkor szedik le, amikor a legérettebbek, és ezután fagyasztják le, addig a frisseket legtöbb esetben érés előtt szedik le, és a szállítási folyamat során érnek meg teljesen.
Mivel a legtöbb receptben a friss és a fagyasztott változatok is remekül megállják a helyüket – legyen szó mondjuk zabkásáról, turmixról vagy a legtöbb süteményről – semmit nem veszíthetsz velük. Általában pedig nagyobb mennyiségben csomagolják, mint frissen, ami azért is praktikus, mert hosszasan eláll, ráadásul arányosan nézve sokkal olcsóbb.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!