Mindannyiunkkal előfordult már, hogy több élelmiszert vásároltunk, mint kellett volna, aminek aztán egy része megromlott, és a szemétben végezte. Az élelmiszer-pazarlás tudatos vásárlással viszont elkerülhető, mi több, komoly összegeket is megtakaríthatsz vele. Az egyik legfontosabb lépés ehhez, hogy bizonyos kifejezetten romlandó élelmiszereket mindig fagyasztva vásárolj meg. Sok fagyasztott élelmiszer van, ami olcsóbb, mint a friss változatuk, fagyasztva ráadásul napok helyett akár több hónapig is elállnak. Ez egyrészt a pénztárcádnak is kedvez, visszaszoríthatod vele a pazarlást, és segítségükkel akkor is lesz mit enned otthon, ha éppen nincs kedved vagy időd bevásárolni, de rendelni sem szeretnél. De melyek azok az élelmiszerek, amelyeket mindig jobb fagyasztva beszerezned?
2/5 Sóska és spenót
Biztosan hallottad már, hogy a zöld leveles zöldségek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat. Ilyen a spenót és a sóska is, amik tele vannak tápanyagokkal, és olyan potenciális egészségügyi előnyökkel járnak, mint a jobb vérnyomás, a ragyogóbb bőr és a könnyebb edzés utáni regenerálódás.
Bár rendkívül jó választás megvenni őket, frissen gyakran drágák, és nagyon gyorsan meg is romlanak a hűtőszekrényben. Így tehát sokkal jobb, ha fagyasztva veszel néhány csomag spenótot és sóskát, amikből aztán főzelék, tésztaszósz vagy turmix is készülhet. Persze a fagyasztott verziók salátának nem alkalmasak, de ha bármi mást készítenél, jobban jársz velük.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!