Ekkorát még nem láttál! Óriás zöldség a konyhában

Címlap / Életmód / Receptek / Ekkorát még nem láttál! Óriás zöldség a konyhában

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Néhány éve került be a konyhánkba először a méteres zöldbab. Nevét méretéről kapta, amely az egy métert is meghaladhatja. Nagyon finom, könnyen tisztítható zöldség. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 1 kg méteres zöldbab
  • bors
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • ½ l tej
  • 5+2 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg edami sajt
  • csipetnyi szerecsendió

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk, tetszés szerinti darabokra vágva szódabikarbónás vízben kb.15 percig főzzük, majd leszűrjük. A szódabikarbóna segít a bab színének megőrzésében.

A tejet megmelegítjük.

A vajat a liszttel pirítani kezdjük, s mikor már pici színt kapott, hozzáöntjük a meleg tejet. Sózzuk, borsozzuk. Sűrű mártássá főzzük, miközben állandóan kevergetjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojás sárgákat és a szerecsendiót. 

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!