Ebben a borongós időben minden erőmmel azon vagyok, hogy ne feledjem el, mennyire szeretem az őszt, de nem egyszerű ez a küzdelem, hiszen hiányzik a napsütés, a kellemesen langyos hőfok és a szépen sárguló táj. Azonban, mivel minden rosszban van valami jó, így a borús, esős időnek is megvan a maga pozitívuma, minthogy otthoni elfoglaltságra kényszerülünk, így kifejleszthetjük a kreatív reggelikészítési tehetségünket.
Ősszel rengeteg ízletes szezonális alapanyag áll a rendelkezésünkre, amik egészségesek és számtalan módon elkészíthetők. Most elhoztam négy olyan isteni reggeli variációt, ami ránézésre bonyolultnak tűnik, de igazából nagyon egyszerű elkészíteni, egészséges, és még a gyerekek is imádni fogják!
4/4 Vegán waffle
Hozzávalók: 2 bögre liszt (zab vagy más alternatíva), ½ teáskanál fahéj, 1. 5 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé, 2 bögre növényi tej (mandula a legjobb), 1 teáskanál vanília aroma, 1/3 bögre almaszósz (házi, ha lehet), ¼ bögre juharszirup.
Elkészítés: A lisztet keverjük el a fahéjjal és sütőporral. A tejet, citromlevet, vanília aromát, juharszirupot és almaszószt keverjük össze, majd adjuk a liszthez és egy kézi habverő segítségével dolgozzuk csomómentesre. Waffle sütőbe adagoljuk ki, és süssük meg, vagy használjunk waffle formát és serpenyőben készítsük el.
Fogyasztható önmagában, vegán mogyorókrémmel, banánnal és juharsziruppal, különböző gyümölcsökkel és szószókkal! Többszáz variációban elkészíthető, isteni finomság, akár hétköznapra, akár hétvégére! Az egész család imádni fogja, ezt garantálhatom!
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!