Az év első hónapjaiban sokan kapunk kedvet ahhoz, hogy elkezdjünk tudatosabban és egészségesen táplálkozni. Amit viszont én is minden évben megtapasztalok, hogy bizony egyáltalán nem olyan könnyű hátat fordítani a kedvenc nassolnivalóinknak. Mostanra viszont megtanultam, hogy nem kell mindenáron lemondanom a finom falatokról: az is elég, ha egészséges alternatívákat választok helyettük. Ha most te is úgy érzed, hogy egy időre félretennéd a klasszikus édességeket, próbálj ki helyette néhány alakbarátabb ízletes sós és édes kekszet.
2/3 Banános-zabpelyhes keksz
Ha csak azért nem vágnál bele a sütésbe, mert kezdő szakács vagy, esetleg kevés időd van, ez a recept akkor is jó barátod lesz. Ugyanis alapvetően mindössze két összetevőből áll, pillanatok alatt a sütőbe teheted, és nagyjából fél órán belül már a tányérodon is lehet. Mindezek mellett pedig még egészséges is, bizonyos egyéb összetevők hozzáadásával pedig könnyen egy még egyedibb, és ízvilágában neked tetsző finomságot kaphatsz.
Hozzávalók:
Nagy, érett banánok
Kb. 90 gramm zabpehely banánonként
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A banánokat addig nyomkodd villával, amíg pépesek nem lesznek. Add hozzá a zabpelyhet, és keverd az egészet egy egyenletes masszává. Ha túl keménynek tűnik, adj még hozzá egy kis vizet. Ha tovább formálnád az ízét, kerülhet még bele például egy marék étcsokoládé csepp, mandulavaj vagy fahéj. Ezután kézzel formázz a masszából kis golyókat, és lapítsd kekszekké egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Nagyjából 15 perc alatt süsd aranybarnára a kekszeket. Ha kihűltek, máris fogyaszthatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!