A kefir nagyon egészséges, mert segíti az emésztést, valamint erősíti az immunrendszert. A Kaukázusból származik, ahol az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt a „százévesek italának” nevezik. Cikkünkből még több érdekes és hasznos dolgot megtudhatsz a kefirről.
3/6 Mitől egészséges?
Elsősorban attól, hogy számos hasznos tápanyagot tartalmaz, és fokozza a bélműködést. Mik vannak benne? Sok fehérje, A-, D- és B-vitaminok, folsav, továbbá kalcium, magnézium, vas és jód. Ezek jót tesznek a csontoknak, fogaknak, izmoknak, idegeknek, valamint a pajzsmirigynek. A kefirt a benne található probiotikumok miatt is kedvelik. Más tejtermékekhez képest, mint pl. a joghurt vagy az aludttej, a hagyományos kefir a tejsavbaktériumokon kívül élesztőt és ecetsav-baktériumokat is tartalmaz.
A vastagbélben ezek a mikroorganizmusok erősítik a bélflórát, pusztítják a kórokozókat, és ezáltal segítik a szervezet védekező mechanizmusát. A sovány tejből készült kefir proteinekben gazdag, laktató, kevés benne a zsír és a kalória.
Ezért gyakran ajánlják fogyókúrákhoz és diétákhoz, például friss gyümölcsökkel vagy zöldségekkel készült shake-ekben. Az egészséges bélflóra jó hatással van az anyagcserére, ami által elősegítheti a fogyást is.
A kefirtől a bőr is megszépülhet, például azért, mert az egészséges bélflóra a pattanásokkal és mitesszerekkel vívott harcban jelentős szerepet játszik. De felhasználják a kozmetikában arctisztító és hidratáló maszkok készítéséhez is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!